Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %14 %690 %2017 %15:%Апр

Підтримка малого і середнього бізнесу. Огляд економічного становища

Оцените материал
(1 Голосовать)
Малий і середній бізнес для економіки країни завжди мав істотне значення. На відміну від великих корпорацій, які не відрізняються гнучкими технологіями виробництва, малий і середній бізнес значно швидше реагує як на кон'юнктуру ринку (попит і пропозиція, ціна товарів, робіт і послуг), так і на умови, що змінюються виробництва і торгівлі.
Проблемою для малого і середнього бізнесу завжди є нестача ресурсів для здійснення запланованих ідей та інвестиційних проектів. Дана тенденція в українській економіці простежується вже довгі роки. Це стало причиною пошуку середнім і дрібним бізнесом фінансових джерел, завдяки яким стало б можливим залучити ресурси (грошові кошти), за вартістю своєї дозволяють отримати максимально можливий прибуток. Виходячи з таких об'єктивних причин виріс попит на різного роду кредитні продукти банків, які відповідають потребам бізнесу. Вітчизняні банки відреагували негайно.

Дійсно, конкуренція між банками в сегменті ринку малого та середнього бізнесу останнім часом стрімко посилюється. За оцінками експертів, на поточний момент обсяг ринку кредитування середнього та малого бізнесу складає близько 4,5 млрд доларів. Цьому сприяє і прискорення процесу перетворення корпоративних банків в універсальні. Якщо раніше банки впевнено почували себе за рахунок одного-двох великих клієнтів і не приділяли належної уваги ні роздрібного сегменту, ні малому бізнесу, то сьогодні фінансові структури усвідомили ризики слабкої диверсифікації портфеля клієнтів і активно включилися в боротьбу за дрібного підприємця.

Чималу роль грає прихід на банківський ринок України іноземних гравців, які володіють величезним досвідом роботи з населенням і невеликими підприємствами, а також значними і дешевшими фінансовими ресурсами.

Важливий і той фактор, що українські банки активно отримують синдиковані кредити, успішно розміщують єврооблігації, що дозволяють отримувати грошові кошти за порівняно невисокою ціною. Тому пропозиція кредитів перевищила попит на ринку для великого бізнесу. У цих умовах попит малих підприємств на фінансові ресурси став істотним і перспективним для банків.

.........юридична допомога від компанії "Юридичні технологи Києва ....

Необхідно відзначити зростання позитивних очікувань банків від малого і середнього бізнесу і від політики держави щодо його підтримки. В Україні малий бізнес виробляє поки незначну частину ВВП. Але банківський сектор очікує, що він зможе ефективно розпорядитися грошима, які є в наявності у банківської системи. Тобто банки вірять, що український малий бізнес швидкими темпами буде наближатися до ролі, яку він відіграє в Європі.

Банківські кредити для бізнесу

Розробляючи програми мікрокредитування, банки, як правило, орієнтуються на середній і малий бізнес, обсяг виручки від реалізації за звітний період яких складає не більше 40 млн грн. Клієнти банків мають можливість отримувати на вибір:

- разові кредити;

- кредити в вигляді кредитної лінії;

- або овердрафти.

Все залежить від того, яку мету ставить перед собою малий і середній бізнес, яких результатів хоче досягти.

Для залучення підприємств і їх "перетворення" в корпоративних клієнтів фінансові установи йдуть на значне збільшення термінів кредитування - до 15 років. Кредити можуть надаватися під заставу нерухомого майна, торгового та виробничого обладнання, товарів в обороті, автотранспорту або майнових прав підприємства.

У таблиці наведено середньостатистичні показники і загальні умови з мікрокредитування на вітчизняному кредитному ринку з урахуванням того, що кредитованим підприємство як мінімум має діючий бізнес.

Прочитано 1025 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×