Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %14 %776 %2017 %17:%Июнь

Юридичний захист адвоката від тиску поліції

Оцените материал
(2 голосов)
Вважаю, колеги, якщо не все, то дуже багато хто з ваших клієнтів-підприємців отримували запити від надто цікавих правоохоронців, в яких від них вимагали надати інформацію, практично, про всю організаційної та фінансово-господарської діяльності організації або індивідуального підприємця.
Досвід РФ. Перш, ніж розповісти, як боротися з цією напастю, хотілося б пояснити - як ці запити народжуються.

Не секрет, що нинішній ОЕПіПК - спадкоємець УБХСС радянського періоду, але з істотними відмінностями; по-перше, дана служба працювала на державу і боролася з розкраданнями соціалістичної власності на підприємствах державної та колгоспно-кооперативної форм власності; по-друге, на відміну, скажімо, від карного розшуку, діяльність якого була спрямована на розкриття злочинів, діяльність УБХСС була спрямована на виявлення різних хитрих, і не дуже, схем розкрадання, що вимагало, найчастіше, ювелірної роботи. Юридичний захист адвоката від тиску поліції

Нинішні ж «борці» за збереження різноманіття форм власності, по-перше, не факт, що завжди переслідують інтереси держави (про права і законні інтереси громадян, взагалі говорити несерйозно); по-друге, діють більш примітивно і схематично, в основному, розраховуючи на психологічний ефект від своєї появи на горизонті, нашого, і так досить забитого і заляканого «малого і середнього» підприємця.

Отже, припустимо, в процесі оперативної перевірки підприємства «А» з'ясовується, що у нього були ділові зв'язки з організаціями «Б», «В», і т.д.

Юридичний захист адвоката від тиску поліції

При цьому, зовсім не має значення - чи було залучено керівництво підприємства «А» до кримінальної або адміністративної відповідальності - досить того, що воно потрапило в поле зору правоохоронців у зв'язку з яким-небудь, припустимо, кримінальною справою, до якого підприємство «А» має саме непряме відношення.

Далі, починається те, що я зазвичай називаю «стріляниною по площах» - перевірка всіх контрагентів підприємства «А», схожа на розкидання мереж навмання.

Ось, саме для цього і розсилаються подібні запити - отримати якомога більше інформації за принципом «хочу все знати».

Досить часто отримання такого запиту викликає паніку у власників невеликих виробництв, магазинів, кафе, і т.д.

Самі ж полохливі, або ж, в силу особливостей психології, скажімо так - дивні, або, покірно передають все необхідне, або, сподіваються «домовитися», як саме - уточнювати не будемо ...

Юридичний захист адвоката від тиску поліції

Підприємець, який передав документи за таким запитом, смутно здогадуючись, що у нього виникли проблеми, але в силу правової необізнаності, навіть не підозрює обсяг цих неприємностей, і, що не менш важливо - їх грошовий еквівалент. Тому в таких випадках - зверніться до адвоката, юриста.

Надання юридичного захисту адвокатом від тиску поліції
Прочитано 1040 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×