Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %19 %208 %2017 %03:%Июнь

Визнання права власності в порядку спадкування

Оцените материал
(1 Голосовать)
Допоможіть розібратися в питанні щодо складання позову до районного суду.
Позов про визнання права власності в порядку спадкування. У спадок вступила вчасно, але нотаріус дав відмову у вчиненні нотаріальної дії, так як відсутній правовстановлюючий документ на майно (квартира) і сказав звертатися до суду. У відмові нотаріус вказав, що документи знаходяться у іншої особи, яка надати їх відмовляється.

визнання права власності в порядку спадкування

питання:

1) Кого вказувати відповідачем в цьому позові? Міська рада або це інша особа? Про це особі відомо тільки ПІБ, адреса і контакти не відомі, і яким чином вона заволоділа документами так само загадка.

2) Як визначити суму суд.сбора? майновий це запитання чи не майновий?

- 1.Якщо немає інших спадкоємців, то Міська рада

- 2. Це майновий. Можна написати ціна позову не встановлена, сплатити мінімальний розмір судового збору. Або провести оцінку (хоча деякі здається не проводять оцінку так як замовляє не власник. Але, якщо взяти у нотаріуса виписку з реєстру спадкових справ, там буде вказані Ви як спадкоємець і можна замовити оцінку). Потім від суми оцінки порахувати судовий збір.

І третій варіант, самостійно оплатити максимальний розмір судового збору. Суддя тоді точно питань ніяких задавати не буде.

визнання права власності в порядку спадкування

- Так, інших спадкоємців немає, я одна. З цим розібралися.

А ось оцінку провести немає можливості, немає доступу в квартиру. Можна в цьому випадку скористатися ст.80 ЦПК України,
розмір судового збору Попередньо візначає суд з Наступний стягнених недоплаченої або з поверненням переплаченого судового збору відповідно до ціни покличу, встановленої судом при вірішенні справи.
ато максимальна сума не малая..6890 грн,

Або я все не так розумію?
А, може бути, рано про судовий збір турбуватися?

визнання права власності в порядку спадкування

- Найпростіший питання. Про що позов? Про визнання права власності на об'єкт нерухомого майна в зв'язку з відмовою нотаріуса від оформлення спадкування через те, що правовстановлюючі документи на нерухомість, за словами того ж нотаріуса, "перебувають у іншої особи, яка надати їх відмовляється". А це "позовна про захист порушеного права або,  ," встановлення юридичного факту "?

Ну, і як приблизно буде обгрунтований такий позов (якщо це в позовній процесі) і така позовна вимога? Чому позов до міській Раді? Чим і як, вибачте, вона порушила (і які) законні права, свободи і інтереси шановного топ-стартера?

Хотілося б зрозуміти ... для розширення власного кругозору, так би мовити ... вік живи - вік учись ... а раптом пощастить і не дурнем зостанешся ...

визнання права власності в порядку спадкування

Нічого особистого. Крім професійної цікавості.

- Міська рада це моє особисте припущення, виходячи з того, що якщо моє право не підтвердиться, то квартира відійде територіальній громаді. І так, міськрада ніяк мої права не порушувала. По суті порушила їх інша особа. Юридично ця особа не має ніякого відношення до спадкодавцеві, в той час як я дочка і всі підтверджуючі це документи є. Як в такому випадку по іншому звернутися в суд? Простим заявою, що не позовною ??

Як варіант, можна відповідача вказувати Гор рада, посилаючись на відмову нотаріуса і, що інших спадкоємців крім Вас немає (звичайно ж, якщо ця особа не вступило в спадщину за заповітом) .Суд витребує спадкову справу, потім викличе співробітника з БТІ з інвентаризаційним справою ( тут позивач понесе невеликі витрати), а потім можна замінити відповідача з гір рада на особу, у якої документи, уточнити позовні вимоги та предьявлять вимоги вже до цієї особи.

визнання права власності в порядку спадкування

відповідачем буде міськрада, якщо немає інших спадкоємців. Міськрада відповідач, тому що вона може придбати права на нерухомість як безхазяйну. аналогічну вказівку на відповідача мається у постанові пленумів ВСУ і ВССУ.

Спадкоємець звертається з позовом про визнання права власності в порядку спадкування. Судовий збір доведеться заплатити по максимуму - 6890 грн. Якщо заплатити менше, то суддя залишить позов без руху і в у хвалі визначить доплатити збір до розміру максимального.

визнання права власності в порядку спадкування

- Не можна так. Суд нікого не викликає самостійно. Потрібно писати клопотання про витребування копії спадкової справи, по якій суддя визначить чи є ще спадкоємці чи ні. У БТІ потрібно запит тільки в разі, якщо на об'єкт немає даних в електронному реєстрі та то, суд не викликає, а за клопотанням про витребування довідку про те, кому належить квартира і копію правовстановлюючих і техпаспорта, якщо про це просити в клопотанні.

Довідка в Одесі коштує 380 грн, якщо отримувати її за три дні. За копіям не знаю, приватизаційне бюро видає за 110 грн.

визнаем право власності в порядку спадкування

Прочитано 2206 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×