Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %21 %545 %2017 %12:%Окт

Чи можна зняти арешт і скасувати виконавче провадження. Суд пройшов без мене

Оцените материал
(1 Голосовать)
Нещодавно прийшов мені рекомендований лист з виконавчої служби, де було сказано з'явиться до 2 лютого, інакше штраф, а сам лист прийшло 9 березня, є свідок, який може це підтвердити.
Також було зазначено, що виконавче провадження було відкрито через судовий позов ТЕЦ, борг 7315 грн, було закрите судове засідання, про яке я перший раз чую, ніяких копій рішення не надсилали, хоча за законом повинні ніби як А тепер все моє майно заарештували , і як їм пояснити, що наша брава пошта так "добре" працює?

Що мені робити в даній ситуації? Може піти отримати копію рішення суду і написати заяву про перегляд справи? І можливо з ГІС або з ТЕЦ домовиться якось, це на крайній випадок якщо, ну не можу я таку суму в короткий термін дістати, просто не можу (


- Отримати копію рішення суду необхідно, тому що без неї вам щось реальне порадити важко. Могло мати місце три різні варіанти рішення суду, і кожен з них передбачає різні шляхи оскарження:

1) звичайне рішення. Подається апеляційна скарга в ап. суд. через райсуд протягом десяти днів з моменту отримання копії (якщо Ви не були в засіданні).

2) заочне рішення. Подається в той же райсуд заяву про перегляд рішення протягом 10 днів з моменту отримання копії.

3) судовий наказ. Заява про скасування подається в той же суд на протязі 10 днів з моменту отримання копії наказу.

Я припускаю, що в вашому випадку був саме судовий наказ.

- Це не всі варіанти, ще можна просити відстрочку або розстрочку виконання рішення суду, якщо відразу немає можливості погасити борг, з поважної причини. Хоча спочатку краще спробувати його переглянути / оскаржити, в результаті затягніть час виконання і може бути зменшите розмір стягнення.

- Anton_Kiev, так, ви праві, у мене був саме судовий наказ, ще в жовтні минулого року -_- Завтра ж піду, отримаю копію і подам заяву на скасування.

Юсти, мабуть так і зроблю, спочатку спробую оскаржити судовий наказ, а потім якщо що, попрошу розстрочку, добре що є така можливість.

Anton_Kiev, Юсти, спасибі вам велике за допомогу.

- Якщо Ви вирішили оскаржити, тобто ще процесуальне питання, з яким необхідно розібратися:
за змістом ч. 4 ст. 104 і ч. 1 ст. 106 Цивільного процесуального кодексу України, наказ міг вступити в законну силу і бути поданий в виконавчу службу тільки при наявності в справі поштового повідомлення про вручення Вам його копії або повідомлення про вашу відмову її отримати, або ж повідомлення про відсутність адресата за адресою.

Т.ч., в справі швидше за все є таке повідомлення.

З цього, Вам потрібно зі справою ознайомиться і з'ясувати, що там за повідомлення. Якщо все це дійсно так, потрібно буде робити ще і окрему заяву про відновлення строку подачі заяви про скасування наказу (ч. 2 ст. 105 -1 ЦПК України), в якому всіма можливими способами обґрунтувати той факт, що інформація з пошти не вірна, і Ви ніякої наказ не отримували раніше.

Якщо суд прийме до розгляду вашу заяву, то він зобов'язаний буде в ухвалі про прийняття заяви до розгляду вказати, що виконавче провадження зупинено на час розгляду заяви (ч. 2 ст. 105-1 ЦПК України).

- Anton_Kiev, спасибі Вам велике за поради, якщо там буде фігурувати повідомлення, тоді обов'язково буду відновлювати термін подачі заяви, тому що мені нічого не приходило, ніяких повідомлень або судових наказів, взагалі нічого, той же листоноша може це підтвердити.

Прочитано 1082 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×