Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %18 %659 %2017 %14:%Дек

Чим хороший суддя відрізняється від поганого

Оцените материал
(1 Голосовать)
А й правда, чим?
Багато можна навести характеристик хорошого судді і його відмінностей від поганого. І щоби був чесний. І щоби був справедливий. І щоби хабарів не брав.

А також щоби був незалежний від інших при здійсненні правосуддя. Щоби керувався не стільки буквою, скільки духом закону....

Багато ще що можна вказати. Однак я, юрист, магістр права Ігор Кізіма, для себе за свою юридичну практику з"ясував одну, вього лише одну характеристику, яка відрізняє хорошого суддю від поганого і в одній цій характиристиці об"єднує і все сказане вище і багато того, що можна додати ще для визначення хорошого судді.

Хороший суддя, на відмінну від поганого зробить так, щоби жодна зі сторін (включаючи ту що програла справу) не залишила його зал засідання невдоволенною, злою і на суддю і на судову владу і на державу.

Я зустрічав таких суддів за свою практику. І не один раз. Однак бажано щоби таких суддів було якомога більше.

Саме такий суддя здатний переконати сторону, не на користь якої ухвалюється рішення у її неправоті, у безперспективності саме такого шляху (способу) захисту її прав. До того ж підкреслити, що є зерно правди і в її позиції (адже коли дві сторони спорять не може бути такого, що одна сторона абсолютно права, а інша абсолютно помиляється).

А якщо інша сторона провладна або на суддю тиснуть, то такий суддя в мотивувальній частині рішеня суду намагається подати обставини справи якоммога краще для програвшої сторони, щоби така сторона могла в інший спосіб захищаючи свої права, посилатися на це рішення суду як на преюдицію.

Хороший суддя той у кого апеляції на його рішеня зведенні до нуля.

А ви як вважаєте?

юрист, магістр права Ігор Кізіма
Прочитано 963 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×