Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %09 %881 %2018 %20:%Май

Нещодавно дізнався про заповіт. Минуло 20 років. З чого почати

Оцените материал
(1 Голосовать)
Значить заповідав мені дід все своє майно, я на той час був неповнолітній. Він власник. Його дружина (моя бабуся) була вже на пенсії, як мені пояснив нотаріус, вона половину взяла на себе ...

У підсумку вона теж відійшла в кращий світ ...
У них є двоє дітей, мій батя і його рідний брат (мій дядько), який там приписаний.

Як я зрозумів, після смерті бабусі, її частина відійшла Баті і дядька і 50% залишилися моїх за заповітом від діда? Баті на ці володіння пофіг. Тобто виходить дядько по-факту (т.к. він там приписаний) прийняв бабусину частку і у нас з ним зараз 50 на 50?
З дядьком не особливо спілкуюся, тим більше з приводу поділу майна, навряд чи він буде радий ...

Хочу там жити, по можливості розділити будинок на два входи і землю відповідно. Як це зробити більш-менш культурно?)

Нещодавно дізнався про заповіт. Минуло 20 років. З чого почати

- Спочатку вам необхідно оформити спадщину у нотаріуса. Потім, коли всі документи будуть оформлені, можете за взаємною згодою з дядьком або через суд розділити будинок і ділянку, якщо це технічно можливо, вам потрібно буде звернутися у відповідну організацію, вона проведе обстеження і видасть відповідний проект.

- Сплив ще один нюанс, крім будинкової книги, ні свідоцтва про володіння, ні техпасспорта на нерухомість немає (як сказав дядько, загублені), відповідно і оформити ніяк ...
Значить потрібно в БТІ замовляти інвентаризацію майна, а потім через суд поновлювати права на володіння?
Начебто і розумію що та як, але якщо можливо, дайте мені направлення) тому що до нотаріуса чергу потрібно займати за 3-4 тижні, тому хочеться заздалегідь зібрати весь пакет документів.

- Шановний ... Хоч якийсь документ, на підставі якого Ви все це описуєте, є? Хоч якийсь.

Якщо - «так», то як він називається і виглядає. Але мені чомусь здається, що ніяких документів про все про це у Вас немає. А в такому випадку вся ця розмова ні про що. І до нотаріуса Вам займати чергу ні з чим, і на форумі з такою "темі" можна тільки пальцем в небо тикати ... від робити нічого.

- Є свідоцтво про смерть діда, я з ним звернувся до нотаріуса, він знайшов заповіт і сказав що для подальших дій потрібні правовстановлюючі документи на нерухомість і свідоцтва про народження (смерті) всіх причетних.
Заковика в тому що докуметов на будинок нету (крім будинкової книги).
Чи може нотаріус зробити запит щоб отримати дублікати або це тільки через суд?

- Може це питання все ж до нотаріуса?

- Вам потрібно повідомити нотаріуса, що документи на будинок відсутні, після цього нотаріус повинен видати Вам постанову про відмову в здійсненні нотаріальних дій, тому що у Вас відсутній правовстановлюючий документ на спадкове майно.

Після цього Вам необхідно звернутися в суд, за місцем реєстрації Вашого дядька тому він буде відповідачем у справі, з позовом про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом.
Ще хочу відзначити з приводу Вашої частини в спадковому будинку, якщо будинок був придбаний (побудований) спільно дідусем і бабусею в період шлюбу, то після смерті дідуся бабуся повинна була отримати свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя, що складає 1 \ 2 будинки і свідоцтво на спадщину за законом (обов'язкова частка в спадщині, тому що вона була пенсіонеркою), що становить 1/9 будинку, а всі інші частини будинку успадкували Ви за заповітом, тобто Ваша частина в будинку становить 7/18 (приблизно 40%), що, як Ви розумієте, мень е 1/2.

- Нотаріус може зробити запит, але відповідь на нього не буде підставою для оформлення спадщини.
Вам потрібно отримати у нотаріуса відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину. Далі з цією відмовою подаєте позов про визнання права власності на частку в порядку спадкування, прикладаючи до нього всі наявні докази того, що ви спадкоємець, який прийняв спадщину, що спадкодавець помер, що у нього було нерухоме майно (будинкова книга), відразу подаючи клопотання про витребування доказів - копії спадкової справи, копій документів на будинок у органу, який здійснював реєстрацію прав власності в вашому населеному пункті

- А які у топ-стартера докази, що він вчасно прийняв спадщину? Він тільки зараз про заповіт дізнався.

- Мене теж бентежить той момент, що на час відкриття спадщини Ви були неповнолітнім. ЦК 1963 роки встановлює дві підстави прийняття спадщини: 1) якщо він фактично вступив в управління або володіння спадковим майном; 2) якщо він подав державній нотаріальній конторі за місцем відкриття спадщини заяву про прийняття спадщини.

Зазначені в цій статті дії повинні бути вчинені протягом шести місяців з дня відкриття спадщини.

- Як я розумію спадщина відкрилася 20 років тому, тоді діяв ЦК 1963 року.
- Моя мати виступала в ролі мого попечителя і прийняла спадщину в законні терміни, але мені про це нічого не говорили ...
- В такому разі порядок необхідних дій описаний вище. Йдете до нотаріуса за постановою, потім до суду.
Прочитано 1118 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×