Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %30 %938 %2017 %21:%Май

Судофобія - чи можна вирішити питання минаючи суди. Консультація

Оцените материал
(2 голосов)
Питання на одному з форумів.
Не знаю, описано чи в медицині таке явище або навіть захворювання, як судофобія, але у мене воно явно в наявності.
Всіма законними способами намагаюся уникнути подачі судових позовів, але як на зло, всі дороги все одно ведуть до суду. Дуже прошу допомогти розмотати черговий клубок.

Довго ми домагалися свідоцтва про спадщину за законом, але вийшло тільки на будинок, земельна ділянка ніяк. Замість свідоцтва на земельну ділянку видали довідку, в якій три пункти обґрунтування відмови.

За першими двома пунктами подали в суд заяви про зняття арешту і видачі виконавчого листа на анулювання запису в ЕГРП, тому що рішення суду про це вступило в законну силу. По третьому пункту взагалі не розумію що робити? Тому просто уявляю для огляду довідку, про яку йде мова, кадастровий паспорт від 26.04.2012, свідоцтво про держреєстрацію від 16.12.2009, яке скасовано рішенням Анапского районного суду 13.04.2011, що набрало законної сили, а також згадані правовстановлюючі документи, оскаржують в суді в 2001І 2009 роках і визнані законними: постанову і свідоцтво про право власності від 1993 року. Може хтось порадить як зареєструвати ділянку за спрощеною системою, минаючи суди.

Відповідь на тому ж форумі.

Думаю суду не уникнути.
Про площі і про вид права на ділянку спадкодавця вважаю необхідно керуватися постановою сельської ради. Тобто покійному у власність 0.2338 ГА. В архіві має бути додаток до нього у вигляді карти пошукайте якщо є-її межами і керуйтеся.

До суду Вам потрібно буде написати письмово прохання в рег палату про виправлення помилки в державному реєстрі нерухомості, про те, що в паспорті одна площа, а в свідоцтві інше, і то що нужжно керуватися постановою.
Вони Зрозуміло (а може і ні) повідомлять що ви не власник і можливо що межування ділянки не проведено (не бачу даних про межування). Якщо межування не було, ви краще його замовте зараніе (по моему не власник може замовити). Досудовими папірцями про звернення обкласти і можна подавати.

Таким чином буде 2 прохання до суду:

1. Уточнити межі земельної ділянки і площу земельної ділянки.
2. Виправити помилки в реєстрі прав на нерухомість, а так само внести виправлення в кадастровомм паспорті.
3. Визнати право власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку. Держмито від ціни майна по 333 НК потрібно оцінити потім платити (зверніться до оцінювача)

Можливо якийсь або 1-ий або 2ий пункт зайві, але краще перепросіть ніж недопросіть.

У позові викликати власників сусідніх ділянок третіми і нотаріуса третіми особами, а так же відповідачем реєстраційну службу і адміністрацію. А там вже суд розбереться хто відповідач, а хто ні.

У позові пишіть, що Ваші права спадкоємця і фактично власника по ГК порушені, а до суду ви нічого не зможете змінити або внести будь-які зміни до реєстру прав або в паспорт ділянки тому ви не власник.

Раніше зверталися з проханням виправити помилки, але відповіли, що відмовили (обов'язково потрібно звернутися заздалегідь письмово під розпис, авось змінять, але до відповіді не подавайте може чого хорошого скажуть).

Якщо самі не любите суди і є гроші, то зверніться до юриста, якщо хочете самі то вивчайте ГК РФ про спадкування і загальні положення, ЦПК РФ по першій інстнаціі і загальні положення. Або шукайте інфу в інтернет наприклад: податипозов.рф.
Прочитано 1102 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×