Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %14 %765 %2017 %17:%Июнь

Арешт майна. Зняття арешту з майна

Оцените материал
(1 Голосовать)
Виносячи постанову про накладення арешту на все рухоме і нерухоме майно, суди не вдаються у подробиці його приналежності. Суддям досить лише наявності клопотання слідчого про вжиття забезпечувальних заходів.
Як в Україні - знаємо. а як в РФ? Сьогодні при покупці майна як ніколи високий ризик, що воно потрапить під арешт, а потім буде вилучено лише на підставі припущення, що колись воно могло належати людині, що потрапила в поле зору правоохоронних органів. Суд зазвичай не звертає уваги, чи має новий власник заслуги перед країною або він скромний пенсіонер, багатодітний батько або мати-одиначка. Для судді досить лише наявність клопотання про Арешт майна слідчого про вжиття забезпечувальних заходів для захисту прав потерпілої сторони.

З частих повідомлень на форумах: «Купив у дами машину. Приїхавши в ДАІ для перереєстрації дізнався, що її машина знаходиться під арештом за борги чоловіка по аліментах в першій родині, що робити? ... », - в паніці пише покупець. Як розповідають юристи, в таку ж ситуацію може потрапити і продавець будь-якої нерухомості: хочеш терміново продати свою квартиру, тут з'ясовується, що вона арештована арештована банком, так на твоє ім'я хтось узяв кредит ... Скажімо, як син 81-летнегосамарского інваліда по зору , ледь не опинився на вулиці. За інформацією видання «Волга-ньюс», син узяв в банку кредит майже в 3 млн рублів. А в заставу віддав квартиру батька. Підписуючи документи, дідок думав, що просто страхує майно. Про те, що він давно не господар своєї «двушки», він дізнався через 5 років від колекторів, які прийшли його виселяти за неплатежі зниклого сина ...

Або живе собі на дачі пенсіонер, а в місті щодо одного з його синів порушено кримінальну справу, і пенсіонеру кажуть: папаша, синку ваш шахрай, привласнив чужі гроші, тому ваша дача арештована, згідно клопотання про Арешт майна. Зняття арешту проводьте через адвоката. Треба відшкодовувати збиток ... Та хіба мало яких дров можуть наламати рідні, діти і внуки. Проблема - у них. Але, цілком можливо, що з метою забезпечення виконання вироку у вигляді штрафу у кримінальній справі майно можуть заарештувати ваше. Навіть якщо родича вже немає на світі. Так, в Заполяр'ї боржник через важку хворобу помер, залишивши свою матір трикімнатну квартиру. Успадковане житло з метою забезпечення виконання рішення суду було заарештовано. Стягувач «погодився прийняти квартиру в рахунок погашення заборгованості», повідомила прес-служба УФССП Росії по Мурманської області. Про подальшу долю жінки, яка втратила і сина, і кров, ані слова.

Центральний районний суд Хабаровська за клопотанням слідчого наклав арешт на автомобіль обвинуваченого в шахрайстві бізнесмена Капирін і на автомобіль, що належить по праву власності його дружини. Будь-яких даних, які б підтверджували злочинне походження автомобіля подружжя, а також наявність майнових стягнень до неї для забезпечення вироку в матеріалах справи немає. Крім того, за даними захисту, загальна вартість арештованого в рамках кримінальної справи майна та іншого, що належить обвинуваченому, в рази перевищує встановлений слідством розмір збитку. Але якщо слідство просить, розбиратися в об'єктивності підстав для арешту майна суд не стане. Щоби знімати арешт з майна потрібно витрачатися на адвоката, якщо самі не зможете.

А Мосміськсуд при розслідуванні справи банкіра Олександра Григор'єва наклав арешт не тільки на його майно, але також на будинок, збудований уже після розлучення колишня дружина, яка живе в ньому з чотирма дітьми, і навіть на будинок його матері, куплений за десяток з гаком років до звинувачення сина ... За законом арешту підлягає тільки майно обвинуваченого (підозрюваного), якщо є відомості, що воно отримано злочинним шляхом. В даному випадку, оскільки власники арештованого майна не є фігурантами кримінальних справ або боржниками по виконавчому провадженню, звернення стягнення або арешт їхнього майна з точки зору права є незаконним, кажуть експерти. Тим часом, борючись з «фінансуванням злочинного співтовариства» колишньою дружиною і найстаршою мамою обвинуваченого, Мосміськсуд чує тільки думка слідчого.

А ще, на думку слідства, суд погоджується, що майно можна заарештувати після перепродажу. Знімати арешт з майна теж можна за мотивованим клопотанням сторони, адвоката. Раніше у проживає в Саратові сина Павла Бєлікова, обвинуваченого в розкраданні 350 мільйонів рублів з «Консервний завод ФСВП Росії» шляхом завищення закупівельних цін на сировину, заарештували квартиру, гараж і автомобіль. За даними «Коммерсанта», до цього молодий чоловік встиг продати це майно третім особам. Суд перешкоджав новим власникам вступити в права власності. А що прокурор? Підтримав рішення суду.

Останнім часом правоохоронні органи часто порушують кримінальні справи за статтями «шахрайство» (ст. 159 КК РФ), «привласнення або розтрата» (ст. 160 КК РФ), «отримання хабара» (ст. 290 КК РФ) і подібних справ. Стала «популярною» в зв'язку особистими банкрутствами громадян і кредитних структур стаття 210 (Організація злочинного співтовариства). За будь-якої зі статей арешт і конфіскація майна в дохід держави неминучі, адже суду не важливо, кому воно в даний момент належить.
Прочитано 1466 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×