Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %19 %837 %2017 %19:%Окт

Суд відмовляється приймати заяву

Оцените материал
(1 Голосовать)
Приніс в суд заяву про визнання спорідненості, а там на дверях оголошення "заяв не беремо". Трохи опустивши потопав в канцелярію, де мені повідомили що в зв'язку з великою завантаженістю і відсутністю суддів заяви тимчасово, до вересня не беремо. У повній прострації потопав на пошту відправив їм документи рекомендованим. І тиша. Тепер уже і пошта морозиться - сповіщення немає, домогтися нічого неможливо.
До осені чекати нереально. В іншій суд звернеться неможливо з огляду на характер справи.


- Те, що ми маємо, називається порушенням права на судовий захист.
сам стикався з подібним два рази - в зв'язку зі звітами, канцелярія суду не приймала кореспонденцію.

Тому, як варіант, пропоную скаржитися в державну судову адміністрацію або в її територіальне управління в області.

Безперечно - судді можуть бути зайняті, завантажені і т.п.

Однак це зовсім не повинно стосуватися персоналу суду, роль якого - механічно прийняти матеріали і зареєструвати їх в установленому порядку.

Далі нехай голова болить у того, хто повинен їх розглядати.

А так виходить перекладання проблем з хворої голови на здорову.

А якщо поліція перестане приймати заяви, тому що у них маса нерозкритих справ у виробництві?

- В даний час на сайті "Укрпошти" по штрих-коду рекомендованої кореспонденції можна дізнатися про стан доставки (номінально там така функція є). Але не по всіх відділеннях зв'язку, і немає гарантій в 100% достовірності. Коли я хотів дізнатися, де мій лист на адресу Верховного Суду - по сайту воно значилося недоставлення, після того, як обдзвонив відділення зв'язку в Києві (а це ціла історія) - дізнався в телефонному режимі, кому і коли доставили.
- Заява лежить на пошті, канцелярія її не приймає. Пошта теж специфічна. Капец.

Що робити? Через один папірець (свідоцтво про народження спадкодавця втрачено, доказів спорідненості купа) люди пролітають зі спадщиною.

Страшна держава. Страшне в своїй тупості і ненависті до власних співгромадян.


- А в інший суд подати? ст. 257 ЦПК - заява фіз. особи про встановлення факту, що має юр. значення, подається за місцем проживання цієї особи.

Згідно з нормами ГК, особа може мати кілька місць проживання. Тобто, маю на увазі, що можете подати в інший "робочий" суд за місцем проживання заявника, а не реєстрації, наприклад. Ну, і в суді, зрозуміло, говорити, що проживаєте там, де написано в заяві

Наприклад, ось на практиці було таке діло - жінка прописана в одній області, але подавала в суд в іншій області, заявляючи, що проживає в будинку батьків за таким-то адресою. Питань у судді не виникало, хоча в справі була копія паспорта жінки з реєстрацією місця проживання в абсолютно іншій області.
- Так питання в тому що свідетелі- старенькі бабусі й дідусі. Так, вони згодні все підтвердити але тягнути їх та й самому їздити в інший район малореально.

Документів свідчать про спорідненість-гора (довіреності засвідчені головою сільради, довідка з сільради про склад сім'ї за фіг знає який кошлатий рік, листи і т.п.)

Просто досвіду особливого немає, а місцевий "адвокат" - походу кум голови суду, рубає грошенят будь здоров.

Заяву не беруть, але "по секрету" дають його візитку. Підморгування секретарки з канцелярії позначає що "усьо буде окей" але родичі викидати "дурні гроші не будемо, хай воно згори це наслєдство разом з цімі упираючись".

І що таке "актового запису"? Виписка з сільради про склад сім'ї на **** рік, є актових записів? Може, даремно ці всі потуги? Нотаріус на неї і дивитися не хоче.

- Актовий запис - запис в книзі реєстрації актів цивільного сосотянгія в РАГСі (або сільраді). Простіше кажучи, коли видають свідоцтво про народження, то одночасно такий же запис роблять і в журналі, де вказують хто народився. коли, хто батьки і що видано свідоцтво номер такий-то. Та ось запис в цьому журналі і є актовий запис. Зазвичай такі журнали за минуле століття зберігаються в облархіві, але якщо справа була до війни, то не факт, що збереглися.

- Я в таких случах посилаю документи рекомендованим листом з повідомленням.
Якщо пошта специфічна - то з іншого пошти, з сусіднього міста, наприклад. райцентру.
Цінним посилати не рекомендую - цінний лист пошта "на дім" не носить, надсилає повідомлення - з'явитеся за листом, канцелярія суду морозиться і не ходить, в результаті через місяць лист повертається відправнику.

І коли вже така ситуація з кумами-суддями, я б послала лист голові суду з копією в судову адміністрацію (щоб він бачив, що не тільки йому така заява прийшла), приєднавши власне заяву з матеріалами - типу відмовляються прийняти, все незаконно, ай ай.
Актовий запис - це запис в реєстрі реєстрації актів цивільного стану, тобто наведена Вами виписка - це не актовий запис. Актовий запис - це запис про народження, смерті, укладення шлюбу, розірвання шлюбу. Копію актового запису видає ЗАГС.

Ігор Кізіма, магістр права. Моя порада така - напишіть скаргу на голову суду, а додатком до скарги додайте комплект ваших заяв. Я так робив неодноразово. Коли в канцелярії починають говорити, що позовні та інші заяви не приймаємо, я кажу "Ви прийміть скаргу, а додатки я додав, для її аргументації. Це я мушу зробити за законом. І вся проблема.
Прочитано 933 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×