Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %19 %852 %2017 %19:%Окт

Перегляд суми рішення суду по розпизці

Оцените материал
(1 Голосовать)
Ситуація наступна. Виграли суд по розписці між фіз. особами (сума у валюті з прив'язкою до гривні). Виконавчий лист вже у виконавця рік лежить, але поки нічого не отримали.
Питання наступне, - чи можна збільшити суму? (За рік гривня знецінилася значно, інфляція,% річних) чи можна щось з цього використовувати? У судовій практиці нічого знайти не можу. Буду вдячний за посилання, якщо хто стикався.

- Можете подати в суд позов до держвиконавця про відшкодування вам матеріального збитку, якщо процедура затягнута з його вини.
- Дякуємо. На жаль претензій до виконавця немає, вони оскаржили виконавчий лист пів року тільки, ось тільки недавно закрили всі питання.
- виконавче провадження Ви нічого змінити не зможете. Виконавча служба виконує рішення суду так, як це рішення на момент прийняття написано. Ні більше, ні менше.

- Можете подати новий позов до суду про стягнення 3% річних та інфляційних втрат.

- Не зовсім так, якщо договірні зобов'язання припинені, то за період прийняття рішення суду і до моменту виплати не можна стягнути 3% річних та інфляційні ...

Якщо мова про збитки, то правильніше застосувати ст.536 ЦКУ для розрахунку відсотків.
- Не зовсім так, тут-таки не деліктні зобов'язання, а договірні. У разі винесення судом рішення про стягнення боргу зобов'язання за договором не припиняються, тому можна подати новий позов до суду про стягнення 3% та інфляційних.

- Термін вказано в договорі, не правомірно стягувати за цей період, після винесення рішення суду, правильно по ст.536 ЦКУ.

- ст.625 це відповідальність за порушення грошових зобов'язань. Ст.536 це плата за користування грошовими коштами. Плата за цією нормою повинна бути прописана в договорі або встановлено законом, інакше вона не застосовується. У випадку з позикою вона буде відсильна (розмір встановлений законом) до ст.1048 ЦК. У даній ситуації можна по обидва стягнути. Якщо борг у валюті, інфляцію не можна стягнути.

- Ви не праві, не можна стягнути за двома нормам, я ж не дарма вказала, що є узагальнення по ст.625 ЦКУ, ось там все і роз'яснено, відкрийте і почитайте аналіз судової практики.

Для застосування ст.536 ЦКУ не потрібно нічого прописувати в договорі, оскільки встановлена норма законом ст.1214 ЦКУ. І подвійної відповідальності бути не може.

- Мова не про юридичний факт, саме рішення суду не припиняє зобов'язання, якщо не були заявлені вимоги про розірвання, які задоволені, крім того, в кредитних зобов'язаннях завжди вказується термін його припинення.
Прочитано 818 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×