Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %08 %880 %2015 %20:%Фев

Крах антиМобілізаційної кампанії

Оцените материал
(4 голосов)

Аналізуючи питання, які справедливо ставлять громадяни що стосується всього того безпрєдєлу, що зараз коїться з АТО та мобілізацією, задаєшся питанням, а чому анти мобілізаційний (пацифістський) рух не знайшов підтримки у великої маси населення і успішно (без побоювань) так тероризується владою.

Впевнений, справа в невірно розставлених акцентах. Не дивлячись на те, що маса активістів роблять справедливі зауваження щодо мобілізації та правомірності її проведення, головне, все ж таки зникає з їх поля зору.

 Ще за місяць до майдану ми з колегами почали звертати увагу громадськості, громадян України, на те що не лише громадянин має обов’язки перед державою. До основних таких обов’язків належить сплата податків і захист Вітчизни.


В свою чергу, держава Україна, за Конституцією зобов’язана й по відношенню до людини, громадянина.

Відповідь на питання чи виконувала держава Україна свої обов’язки перед кожним конкретним громадянином і має стати відповіддю на питання чи правомірна мобілізація для кожного окремого громадянина.

Ми вважаємо так. Якщо держава Україна належним чином виконувала власні обов’язки перед, наприклад, громадянином Пупкіним, то й громадянин Пупкін зобов’язаний виконати власні обов’язки перед державою.

Наприклад, громадянин Пупкін прийняв участь у приватизації майнового підприємницького комплексу, придбав його за копійки і зараз розвернувся, став заможним бізнесменом. Як можна стверджувати, що такий громадянин не зобов’язаний йти в АТО і захищати як Вітчизну, так і те що вона йому дала.

 

І, зовсім інший приклад, громадянин Батрак, який вивчився за свої гроші, лікується за свої гроші (в той час як безоплатність цього визначена договором між громадянином і державою – конституцією), приватизаційний сертифікат (ваучер) вклав в одне з обленерго, проте дивідендів за весь цей час не отримував.

 

Коли громадянин Батрак забажав отримати безкоштовно земельну ділянку для будівництва власного житла, йому відмовили. Й ні прокуратура, ні міліція, ні суди не змогли притягти до відповідальності чинуш-корупціонерів, які негласно торгують тими ділянками, які таким Батракам мали б надаватися безкоштовно, що також в свою чергу є обов’язком держави.

 Отже, навіть дитина прийде до висновку, що гр. Пупкін зобов’язаний бути мобілізований і захищати державу.

А от чи зобов’язаний захищати таку державу гр. Батрак???

Я вважаю, що у випадку невиконання державою свого обов’язку перед громадянином, громадянин вправі призупинити виконання власного обов’язку перед державою. По другому і бути не може. Оскільки по-другому – це не справедливо.

 Ігор Кізіма, проект ГО "Суспільний договір" - «Юридичний протест»

Последнее изменение %PM, %08 %893 %2015 %20:%Фев

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×