Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %31 %313 %2015 %06:%Май

Заява про вступ в справу третіх осіб за позовом до Президента

Оцените материал
(6 голосов)
Текст заяви. Можна скачати у вордівському форматі (дивіться прикріплення до цієї статті Скачать вложения: Клопотання третьої особи) Сам позов читайте тут . Інструкція з подачі заяви тут

 

Вищий адміністративний суд України

01029, місто Київ, вул. Московська, 8,

корпус 5

суддя Бившева Л.І.

справа № П/800/166/15

 

 позивач

громадянин України

Кізіма Ігор Віталійович

02090, м. Київ, вул. Празька, 3

096-545-40-33

e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

 

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог

на предмет спору на стороні позивача

 

третя особа                                                              

 

Громадянин України

______ПІБ_______________

_____________________

індекс, адреса докладна, имейл, телефон

 

 

Кабінет міністрів України

01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2

інші засоби зв’язку невідомі

 

    відповідач

Президент України

Порошенко Петро Олексійович

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

інші засоби зв’язку невідомі

 

 

Клопотання

про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог

на предмет спору на стороні позивача



                                                            Скачать вложения: Клопотання третьої особи


Рішення у справі може вплинути на мої права та інтереси. Мій інтерес, як громадянина України-третьої особи, щодо задоволення позову збігається з інтересами позивача.

Предмет позову — це частина позову, яка становить матеріально-правову вимогу позивача до відповідача, щодо якої суд повинен ухвалити рішення. Отже, предметом цього позову є зобов’язання Президента України вчинити дії, спрямовані на припинення приватизації.

Я є громадянином України, який зацікавлений у сталому розвитку та процвітанні держави України, необхідною умовою чого є наявність у держави власності.

Моє занепокоєння та інтерес в задоволенні позову зумовлений також тим, що згідно світової практики, співвідношення між приватною і державною формами власності – це питання, яке кожна окремо взята держава має вирішувати самостійно, виходячи зі своїх конкретних умов і можливостей та з урахуванням історичного досвіду й менталітету свого народу.

Однак, співвідношення форм власності склалося скрізь по-різному: у Франції – 33% державної власності, в Німеччині – 30%, у Великій Британії – 25%, США – 22%. В Україні частка державної власності становить менше 10%. Проте й надалі продовжуються дії,спрямовані до відчуження об’єктів державної власності, у тому числі й стратегічних підприємств.

Приватизація підприємств державної та комунальної форми власності спричинила різкий занепад економіки України, стала причиною зниження рівня добробуту громадян, посилила безвідповідальність держави за економічну політику та продовжує нести за собою надзвичайно негативні соціально-економічні наслідки та загрози для громадян України. 
 

        В умовах фінансової кризи продаж державних та комунальних підприємств є неефективним варіантом виходу із ситуації, що склалася в економіці, та може в подальшому, ще більше знизити контроль держави над економічною політикою.

        Світовий досвід показує, що найкращим варіантом поступового виходу із фінансово-економічної кризи є націоналізація підприємств, посилення контролю держави над економічною та фінансовою політикою в цілому.

       В умовах фінансово-економічної кризи потрібно зберегти контроль держави та територіальної громади над об’єктами права державної та комунальної власності, що стане умовою збереження стабільного доходу у відповідні бюджети, а також недопущення звільнення працівників в зазначених підприємствах незалежно від результатів фінансово-господарської діяльності, унеможливить продаж-розкрадання зазначених об’єктів за заниженою ціною.  
    

Під виглядом приватизації державної власності, до цього часу, насправді, мала місце абсолютно безцеремонна конфіскація власності народу.

Причому всупереч волі останнього. По суті, подія стала грандіозною аферою століття.

Оскільки приватизація проходила всупереч волі, прав і національним інтересам народу, то всю сукупність нормативних актів про неї можна без натяків зарахувати до розряду квазізаконодавства або неправедного законодавства.

Під таким розуміється сукупність законодавчих актів, хоча і прийнятих парламентом країни з дотриманням звичайних парламентських процедур, але зміст і застосування яких пов'язані з порушенням принципів справедливості та верховенства права.  

Згідно Декларації про державний суверенітет України від 16 липня 1990 року «Народ України має виключне право на володіння, користування і розпорядження національним багатством України… Весь економічний і науково-технічний потенціал, що створений  на  території України, є власністю її народу,  матеріальною основою суверенітету Республіки і використовуються з метою забезпечення матеріальних і духовних потреб її громадян. Декларація є основою для нової Конституції, законів України.

З першого речення преамбули Конституції «Верховна Рада України від імені Українського народу - громадян України всіх національностей» виходить, що український народ складається з громадян України.

Отже, національне багатство є власністю всіх громадян України, а відтак я маю і право, і необхідність бути залученим до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Без моєї участі послабиться рівень аргументації та обґрунтування позовних вимог, оскільки я використовуючи процесуальні права як третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, надам суду свої пояснення по суті справи, задам питання сторонам та в інший, передбачений законодавством спосіб, сприятиму задоволенню позовних вимог по справі.

Від розміру та наявності національного багатства у державі, безпосередньо залежить спроможність забезпечення соціальних гарантій та соціальна спрямованість держави. Адже саме за рахунок національного багатства (державної власності) є можливість фінансувати безкоштовну освіту, медицину, навчання, забезпечувати гідний рівень життя Українського народу, екологічну безпеку, охорону правопорядку тощо.

/// …. Тут для прикладу викладено частину, яку кожен з вас має подати довільно про свою конкретну ситуацію. Це бажано, оскільки клопотання буде індивідуальним, а не писаним під копірку. Хто не може самостійно, або не впевнений. Надсилайте сюди Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., підкорегиємо.

На разі, Кізіма Ігор Віталійович, для прикладу, ще має змогу звернутися в поліклініку за місцем проживання і отримати безкоштовних прийом у лікаря, проте в разі потреби більш серйозного медичного лікування отримати його безкоштовно у комунальних та державних закладах не представляється за можливим. І саме через те, що у держави вже майже не залишилося державної власності, яка б забезпечували наповнення бюджету на зазначені цілі.

Розпродаж підприємств та державних часток в статутних фондах підприємств знищить вщент можливість держави гарантувати мені, позивачеві по справі, право на безоплатну медицину.

Як результат позивач при зверненні до поліклініки не за місцем реєстрації місця проживання був змушений добровільно сплатити за послуги гроші, тоді як фінансування зазначеного закладу покладається на державу. Отже, держава, яка позбулася вже левової частки національного багатства не здатна гарантувати позивачеві право на безкоштовне медичне обслуговування (ст. 49 Конституції України), однак при зверненні в поліклініку за місцем реєстрації безоплатні медичні послуги ще надаються.

На доказ подаю копії листка непрацездатності за наслідками лікування без оплати послуг лікарів та копію фіскального чека про сплату добровільного внеску в примусовому порядку.

Позивач впевнений, що якщо держава допродає рештки своєї власності, то у позивача не буде можливості отримати безкоштовно жодної медичної послуги як-то прийом дільничного лікаря, для прикладу. Оскільки зникне державна власність, яка забезпечує та вплив держави на соціальну сферу та соціальну спрямованість економіки.

Ще один приклад порушення прав позивача.

Внаслідок того, що держава не в змозі реалізувати право позивача на доступне житло (ст.ст. 47, 48 Конституції України), позивач придбав таке самостійно з розрахунку житлової площі по нормі на одну особу (16,5 кв.м). Тобто, для того щоби створити сім’ю, позивачеві доведеться придбавати житло більшого розміру. Проте, оскільки держава не спроможна створити умови за яких позивач матиме змогу таке житло побудувати, взяти у оренду або придбати у власність, мрія про більшу житлову площею є нездійсненною.

Натомість, наявність в державній власності відповідних великих підприємств, що виробляють будівельні матеріали, будівельні конструкції та техніку, виробляти сталь і т.п., надали б можливість державі будувати достатнього доступного житла для громадян.

Окрім того, прибуток від цих підприємств зараховувався б до державного бюджету і потрапляв би на фінансування інших соціальних потреб громадян.

Проте, допродаючи останнє державне майно, підприємства, частки у статутному фонді цих підприємств держава остаточно втратить можливість сприяти забезпеченню гідного життя громадянам України, позивачу по справі, який так і не зможе придбати собі по доступній ціні житло за нормами житлової площі для створення власної сім’ї.

…//// ………………………………..

 

При повному відчуженні великих об’єктів державної власності держава не здатна буде ефективно забезпечити мені:

право на екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народу, що є обов’язком держави (ст. 16 Конституції України);

соціальну спрямованість економіки (ст. 13 Конституції України);

захист життя, через недостатнє фінансування правоохоронних органів (ст. 27 Конституції України);

право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло (ст. 48 Конституції України).

Отже, позов стосується безпосередньо моїх прав  і рішення у справі може плинути на мої інтереси, права та обов’язки, оскільки відмова у позові надасть можливість розпродати тотально державну власність та знищить всі мої соціальні гарантії, передбачені Конституцією України

Отже, наразі, є реальна загроза моїм основним правам, інтересам та свободам, оскільки у випадку продовження приватизації я не зможу разом з іншими громадянами користуватися тими соціальними гарантіями, що встановлені Конституцією України. НЕ зможу тому, що держава не здатна буде їх забезпечити.

І протидіяти цьому я маю намір взявши участь у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Враховуючи вказане та керуючись ст. 49, 53, 54, 122-1 КАС України

 

ПРОШУ:

 

1) Залучити мене до участі в справі  в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

2) Забезпечити участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції, згідно доданного клопотання.

 

ДОДАТКИ:

 

1 Копія паспорту на підтвердження громадянства третьої особи на стороні позивача.

2. Клопотання про проведення судових засідань в режимі відеоконференцій та про мою участь в них в такий спосіб.

3. … копії документів по вашій конкретній ситуації (одна-два штуки)….

 

               «____».06.2015 року                                                             _______ПІБ_______

 

Скачать вложения: Клопотання третьої особи

 

 

Вищий адміністративний суд України

01029, місто Київ, вул. Московська, 8,

корпус 5

суддя Бившева Л.І.

справа № П/800/166/15

 

 позивач

громадянин України

Кізіма Ігор Віталійович

02090, м. Київ, вул. Празька, 3

096-545-40-33

e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

 

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог

на предмет спору на стороні позивача

 

третя особа                                                              

 

Громадянин України

______ПІБ_______________

_____________________

індекс, адреса докладна, имейл, телефон

 

 

Кабінет міністрів України

01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2

інші засоби зв’язку невідомі

 

    відповідач

Президент України

Порошенко Петро Олексійович

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

інші засоби зв’язку невідомі

 

 

КЛОПОТАННЯ


про проведення судових засідань у режимі відеоконференції

та про мою участь в них в такий спосіб

 

На 15.06.2015 року призначено розгляд справи №П/800/166/15 за позовом Кізіми І.В., у Вищому адміністративному суді України.

Неможливість прибуття у судове засідання обумовлена тим, що на це потрібно витратити багато часу і грошей, на що я не маю змоги.

Однак я дуже зацікавлений в тому, щоб судові засідання, як призначене на 15.06.2015 року так і наступні) відбувалися за моєї участі, оскільки маю намір повно реалізувати процесуальні права, надані мені ст. 49 КАС України, зокрема, мати можливість ставити питання сторонам, висловлювати свої думки щодо заявлених клопотань тощо. У  зв'язку з чим прошу Суд забезпечити можливість моєї присутності у вищевказаному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції.

Найближчий суд, до якого я можу прибути для участі у вищевказаному судовому засіданні у режимі відеоконференції (суд, в якому необхідно забезпечити її проведення)- ____назва суду ______ (________адреса_____).

//// … У випадку складності звертайтеся за допомогою Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. …///

 

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 1221 КАС України:

ПРОШУ:

 

  1. Забезпечити проведення судових засідань у режимі відеоконференції;
  2. Постановити ухвалу про мою участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.
  3. Визначити суд, відповідальний за проведення відеоконференції під час судових засідань.

          

             «_____».06.2015                                                     ____ПІБ_____

 


Последнее изменение %PM, %31 %558 %2015 %12:%Май

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×