Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %05 %791 %2015 %18:%Сен

Звільнити від сплати судового збору громадян України

Оцените материал
(4 голосов)
Суспільний договір, громадська організація
Вих. № 03/09/15/6 від 03.09.2015 р.
Президенту України
 
Порошенко Петро Олексійович
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11
 
Заява
 22.05.2015 р. Верховна рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору». Зазначеним Законом були підвищені ставки судового збору. Відповідно до зазначеного Закону органи державної влади, зокрема податкові органи, органи прокуратури, органи Антимонопольного комітету України зобов'язані будуть оплачувати судовий збір.

Прошу вчинити всі можливі дії в межах повноважень, наданих вам Конституцією України, щоби звільнити від сплати судового збору громадян України, особливо в адміністративному судочинстві та у спорах з приводу захисту прав споживачів.

Так як це суттєво обмежує права громадян на судовий захист, яке гарантоване ст. 55 Конституції України, і надасть можливість органам влади і суб’єктам господарювання можливості безкарно порушувати права громадян. Також, я звертаю увагу на те, що громадяни України є платниками податків, співвласниками національного багатства України, а судовий збір мав би забезпечувати лише канцелярські і поштові витрати судів, а не ставати на заваді у зверненні громадян до суду.

...детальніше про нас
Ми вконтакті https://vk.com/club28634838
Наша группа в Фейсбуке https://www.facebook.com/groups/1628825767348263/
Ми в твітері https://twitter.com/urtechnologis
тел. (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Для пожертв ПАТ "Приватбанк" счет 5168 7420 6520 8112
Про нас http://ut.kiev.ua/sd/deyatelnost/item/1582-agentyi-fsb-podali-na-prezidenta-poroshenka-v-sud.html ....

Згідно ст. 55 Конституції України  кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Кожен має право після використання всіх національних засобів правового захисту звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна. Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.

Згідно ст. 64 конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. Обмеження прав громадян на звернення до суду за захистом призведе, окрім вказаного, до того, що збільшиться кількість випадків протиправних вирішень конфліктів із застосування насильства, зброї, що призведе до каліцтва та смертей учасників зазначених конфліктів. Цього допускати не можна.

Отже, Президент України зобов’язаний гарантувати ст. 55 Конституції України.

  Президент України, згідно ст. 102 Конституції України, є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Президент України є гарантом прав і свобод людини і громадянина. Це означає, що він зобов’язаний створювати умови, які забезпечували б чітке і своєчасне реагування відповідних органів держави на будь-які факти порушення конституційних приписів.

Нарешті, Президент як гарант прав і свобод людини і громадянина, повинен також сприяти створенню відповідних механізмів контролю на забезпечення реалізації цих прав і свобод, а обстоюючи їх - створювати умови нетерпимого ставлення до будь-яких випадків порушення таких прав і свобод.

Враховуючи вказане та керуючись Конституцією України, ЗУ «Про звернення громадян»


ВИМАГАЄМО:


-        питання, викладене у заяві, розглянути на особистому прийомі Президентом за участі представників нашої організації, оскільки Адміністрація Президента здатна лише на відписку і вирішення по суті питання не буде, а суди стали занадто дорогим задоволенням для нас.
 
Президент
ГО «Суспільний договір»                                                     Кізіма Ігор Віталійович



Последнее изменение %AM, %24 %258 %2015 %05:%Сен

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×