Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %05 %925 %2014 %21:%Фев

Ми відмовляємося виконувати закон

Оцените материал
(1 Голосовать)

Активісти громадської організації «Суспільний договір», учасники акції «Юридичний протест» відмовилися виконувати закон. Вони подали відповідні заяви до Генеральної прокуратури України та Президента України. Як пояснили активісти в інтерв’ю нашій газеті, до такого кроку їх підштовхнуло суцільне тотальне порушення державою прав громадян.

Зокрема, Василь Єсипенко зазначив, що він завжди виконував всі обов’язки перед державою. Проте, держава, в особі її органів та посадових осіб не здатна протягом тривалого часу захистити його права та інтереси, через корупцію та надмірну бюрократію в Броварському районі Київської області.

Ігор Кізіма, керівник проекту «Юридичний протест» ГО «Суспільний договір», пояснив, що відмова виконувати конституційні обов’язки по відношенню до держави - це логічне продовження юридичного протесту, розпочатого організацією ще в жовтні минулого року, з наміром привернути увагу суспільства до реальної проблеми: громадяни зобов’язані перед державою й виконують такі зобов’язання, держава – зобов’язана перед громадянами, проте своїх обов’язків не виконує. Тобто, існує дисбаланс, між правами і обов’язками держави та громадянина.

«Я військовозобов’язаний і у випадку потреби мені належить встати до лав української армії – виконати свій конституційний обов’язок. Проте, логічне питання: а що і кого я буду боронити?  Аналогічне питання може задати собі кожен українець, і прийде до схожого зі мною висновку.

Питання патріотизму при відповіді, рекомендую відкинути відразу, тому що не коректно докоряти пересічному громадянину, що той не патріот, якщо керівництво держави уявлення немає, що це таке. Адже, довівши країну до такого стану, ті хто у руля нашої держави дали ясно зрозуміти – вони не є патріотами України».

«Ось для прикладу, - продовжує активіст, - від приватизації, що відбувалася в країні, отримано папірець, який вдало помножили на нуль ділки при владі;
маючи намір безкоштовно отримати земельну ділянку, яку має отримати кожен громадянин, щоби побудувати собі житло і створити сім’ю  – отримано облизня – корумповані спритники при владі вже давно земельні ділянки, які потрібно було роздати громадянам безкоштовно, оформили на підставних осіб та продали, поділивши між собою грошики;
природні ресурси і багатства прихватизовані, не дивлячись на те, що вони є власністю всього українського народу. І цей список можна продовжувати і продовжувати.

Звернення до правоохоронних органів та судів за відновленням своїх прав не дає результату, оскільки система прогнила й там.

І Євросуд – примарна надія.

А відчайдушного громадянина будуть ганяти по чиновницькій вертикалі «знизу-вверх» і навпаки допоки в нього не скінчаться сили і гроші. Як слушно додає Василь Васильович: «А коли ж тоді жити». Адже безкоштовна медицина, навчання, гідний рівень життя – взагалі, всі конституційні права громадян – стали жертвою чиновницько-бюрократично-корупційного апарату, що існує в Україні наразі замість держави.

Мета проекту «Юридичний протест» привернути якнайбільшу увагу до соціальної нерівності та несправедливості, пов’язаної з дисбалансом між правами і обов’язками держави та громадянина, повернути свідомість соціуму до основ суспільного договору, як такого.

Та через зміни до законів, право на юридичний протест (на призупинення виконання обов’язку громадянина перед державою, у випадку невиконання обов’язків держави перед таким громадянином) закріпити законодавчо».

У випадку відновлення своїх прав, активісти гарантують погашення всіх боргів перед державою, які виникнуть за час акції. Адже відновлення прав громадян свідчитиме, що в нас нарешті з’явилася реальна правова держава, замість тієї пародії, що маємо на даний час.

  журналіст  газети "Зона Закону" Юлія ПОЛУДЬОНОВА




Последнее изменение %AM, %07 %310 %2014 %06:%Фев
Другие материалы в этой категории:« Потрібно йти в депутати Небесна сотня »

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×