Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %09 %597 %2014 %13:%Нояб

Територіальна громада - не юридична особа публічного права

Оцените материал
(8 голосов)
Спірне питання щодо того, чи має бути територіальна громада саме юридичною особою публічного права і чи такі юридичні особи потрібно створювати розділили "привладних" і прибічників громад між собою. Вірніше, привладні роблять вигляд, що не розуміють про що йде мова й дивакувато понизуючи плечима здивовано вигукують "Громади не можна створити, вони є, люди нікуди не ділися
Те, що в цьому випадку здійснено підміну предмету спору - очевидно, адже коли ми виступаємо за створення територіальних громад ми маємо саме на увазі набуття ними статусу юридичної особи публічного права. Тобто, так само як Верховна Рада чи Кабінет Міністрів. Для чого це потрібно? Щоби суб'єкту права - територіальній громаді надати можливість реалізовувати безпосередньо права? визначені Конституцією.

Проте, якщо на початку руху громад така конфронтація і навмисне непорозуміння між привладними та представниками руху за тергромади як юрособи публічного права чи можемо ми обійтися взагалі без цього? Адже завдання стоїть у тому щоби територіальна громада була дієздатною у повному розумінні цього слова. Ось про це й піде мова у цій статті.

.......
.......

Виконання функцій ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ без статусу юридичної особи МОЖЛИВЕ. Більш того, юридична особа - це шлях до чергової ланки представницьких органів/осіб, що не надає основного - якнайширшого застосування безпосередньої демократії для прийняття рішень. Буде створено у кращому випадку - місцеві ради № 2, які хоч і будуть гіпотетично кращі, за перші, проте - суті в управлінні життям громади не змінять

Є дещо інший варіант - створення специфічного соціального утворення ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ - як-то держава Україна - яка виконуватиме свої функції переважно/виключно за допомогою безпосередніх форм управління.

В будь-якому випадку, те що зараз пропонують сектанти Білоцерковської не призведе до будь-яких змін у системі паразитуючого представництва.

Сектанти
- це умовна назва тих, хто сприймає та подає питання юриспруденції та конституційного, муніципального права не з огляду на знання, а з огляду на популізм та емоційний ефект на аудіторію або не маючи глибинних юридичних знань з певного питання дозволяє собі надавати поради їншим з цього ж самого питання. Сектанти шкодять загальній справі - бо саме через них "привладні" мають змогу обгрунтовано критикувати рух за ТЕРГРОМАДИ та відновлення конституційного ладу.


Кізіма І.В., магістр права державного управління та місцевого самоврядування
Последнее изменение %AM, %15 %529 %2015 %11:%Янв

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×