Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %12 %634 %2016 %14:%Янв

Про надання роз’яснення законодавства законодавства щодо ТОВ

Оцените материал
(1 Голосовать)
Державному комітету України
з питань регуляторної політики та підприємництва
01011, Київ, вул. Арсенальна,
9/11
Про надання роз’яснення законодавства

До нас з проханням про юридичну допомогу звернувся громадянин України, який учасником товариства з обмеженою відповідальністю і права, насамперед корпоративні, якого порушуються іншим учасником, який володіє 51% статутного капіталу товариства.

Проте, через складність (нестандартність) ситуації вимушені звернутися до Фонду державного майна за роз’ясненням законодавства у цьому питанні.

Учасник, який звернувся до нас по допомогу, володіє 41% статутного капіталу цього ж товариства, проте належним чином реалізувати власне корпоративне право не може. Причина цьому: учасник, що володіє 51 директором товариства, якого проблема зняти із зайнятої посади через неможливість учаснику з 49% провести загальні збори учасників, окрім того, й не вистачить голосів.

Учасник-директор зловживає власними повноваженнями, збори учасників не проводить, а якщо й ініціює їх проведення, то лише з повісткою про виключення учасника, який володіє 49% статутного капіталу.

Ситуація ускладнюється тим, що товариство придбало об’єкт незавершеного будівництва (приватизувало).

Питання:

1) чи можливо у судовому порядку змінити умови договору купівлі-продажу об’єкту незавершеного будівництва, укладений між регіональним представництвом фонду державного майна та товариством з обмеженою відповідальністю таким чином, щоби у новому договорі покупцями вважалися учасник товариства (49%) пропорційно до його частки у статутному капіталі та товариство щодо іншої частини об’єкту незавершеного будівництва?

2) чи відповідна законодавча практика вирішення вказаного питання?

3) Чи можливо при вирішенні цих справ користуватися положеннями цивільного законодавства щодо переведення прав і обов’язків за договором на позивача учасника товариства (аналогія закону), оскільки питання невизначеності, не урегульованості законодавства не має використовуватися на порушення прав та законних інтересів громадянина, учасника товариства.

Прошу надати роз’яснення зазначених вище питань.
З повагою,

08.08.2012                            директор В.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×