Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %10 %740 %2016 %16:%Фев

Позовна заява про відшкодування майнової шкоди завданої залиттям квартири

Оцените материал
(5 голосов)
Цю позовну заяву було написано на прохання клієнта, яка була в розпачі через те, що в неї немає доказів розміру шкоди, спричиненою їй залиттям квартири,
а також тим, що сусід, який її залив не йшов на контакт. Повністю її ігнорував.

В разі потреби юридичної консультації, звертайтеся - юрист, магіст права Ігор Кізіма,
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
skype: k0965454033

..................................................................................................................

Святошинський районний суд м. Києва


позивач
представник Кізіма І.В.

відповідач
Охріменко В.Д.
ціна позову 15000 (п’ятьнадцять тисяч) грн.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про відшкодування майнової шкоди завданої залиттям квартири

Місце проживання позивача зареєстроване у квартирі 1, по вул. Верховинця, 1 у м. Києві та належить позивачеві на праві власності.

Право звернутися до суду із позовом у позивача виникає внаслідок двох викладених вище обставин.

Відповідно до складеного від 24.06.2011 року Акту комісія у складі майстру технічної дільниці, майстра ремонтної дільниці, монтажника санітарно-технічних систем та устаткування обстежили за заявою позивача та встановили, що у 3-х кімнатній квартирі 226, що по вул. Верховинця, 1 у м. Києві, приватизованій позивачем, яка знаходиться на 5-поверсі 14-поверхового, цегляного будинку 2003 року забудови, наявні сліди залиття у ванній кімнаті, а саме пошкодження водоемульсійного пофарбування стелі площею 3 м2. Також пошкоджено 1,5 м2 стелі санвузлу та шпалери звичайні.

Комісія проводивши обстеження одноголосно дійшла згоди, що причиною залиття стало протікання сифону під ванною в квартир1і  (6-поверх), по вул. Верховинця, 1 у м. Києві, тобто з квартири відповідача по справі.

Заслухавши думку комісії щодо розміру шкоди та оцінивши власними зусиллями розмір завданої шкоди вважаю, що матеріальна шкода, завдана мені залиттям квартири становить 15000 грн. Для її уточнення та відповідно до правил доказування у цивільному процесі подаю клопотання про призначення відповідної експертизи під час розгляду справи, яке додаю до позовної заяви.

Встановлений законодавством судовий збір (державне мито) сплачую з розрахунку ціни позову у 15000 грн. В разі, якщо висновком експерта буде встановлено більший розмір завданої шкоди, необхідний розмір судового збору доплачу чітко у відповідності до законодавства.
Для встановлення всіх обставин залиття, визначення винних (оскільки на той час, особу відповідача не було встановлено) позивач звернувся до правоохоронних органів із заявою про порушення кримінальної справи, в якій йшлося, зокрема, про наступне.

Відповідно до акту залиття моєї квартири від 24.06.2011 року мою квартиру залито з квартири зверху 1 невстановленими особами.
Залиття відбуваються систематично, що можуть підтвердити в ПРЕО-5, який обслуговує наш будинок. Заявник (позивач по справі) неодноразово запрошувала майстрів ремонтно-експлуатаційної організації, проте актів через свою не обізнаність вони не складали. В ході проведення перевірки прошу відібрати пояснення з приводу вказаного у посадових осіб та рядових працівників ПРЕО-5.

Зважаючи на те, що мені не відомі їхні дані для звернення до суду, це унеможливлює вирішення питання у порядку цивільного судочинства та виявляє в діях невстановлених осіб свідомий умисел злочинної поведінки. А відтак в мене всі правомірні підстави припускати наявність у діях невстановлених осіб (мешканців) квартири 2430 у м. Київ, вул. В.Верховинця, 1 склад злочину, передбачений ст. 194 КК України.

Викладені обставини справи підтверджуються також постановою про відмову в порушенні кримінальної справи, копію якої приєднано до позовної заяви та має бути досліджено в суді.

Враховуючи вказане та керуючись ст.ст. 22, 319, 1166, 1192 Цивільного кодексу України, ст.ст. 3, 88, 118, 119 ЦПК України,
ПРОШУ:

1. Стягнути з відповідача на мою користь майнову шкоду у розмірі 15000 (п’ятьнадцять тисяч) грн., завдану мені внаслідок залиття квартири
2. Стягнути з відповідача витрати, пов’язані з розглядом справи.

Додатки: Копія паспорту позивача (всі сторінки з відмітками). Копія акту. Копія постанови про відмову в порушенні кримінальної справи. Копія документу, що підтверджує право власності на квартиру. Копія технічного паспорту на квартиру. Квитанція про сплату державного мита на суму 51 грн. Квитанція про сплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи на суму 120 грн. Копія позовної заяви з додатками для відповідача. Клопотання про призначення експертизи для уточнення розміру шкоди.

05.09.2011 року                                                   представник Кізіма І.В.


Святошинський районний суд м. Києва
03148, м. Київ, вул. Я. Коласа, 27 а
позивача по справі

Клопотання

Прошу, згідно ст. 143 ЦПК України, призначити судову будівельно-технічну експертизу з метою встановлення точного розміру завданої шкоди залиттям квартири та визначення суми коштів, необхідних для проведення ремонту.

Вважаю доцільним поставити експерту наступні питання: який розмір шкоди заподіяно залиттям квартири та яка ринкова вартість матеріалів та будівельних робіт для ремонту залитих приміщень.


05.09.2011 року                                                   представник Кізіма І.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×