Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %15 %797 %2016 %18:%Нояб

Заява про зміну предмету позову з негаторного позову на позбавлення права користування житлом

Оцените материал
(1 Голосовать)
Ця справа приклад того як я вчергове для своїх клієнтиів виправляв роботу бездарів-бракодєлів-адвокатів.
Через це і багато інше я не хочу бути адвокатом. Сучасна адвокатура - це угрупування бізнес-шахраїв, які служать не добру і справедливості, а власній кишені перш за все.

В юриспруденції я залишаюся як правозахисник і кому потрібна консультація після 2019 року, вона буде надаватися без участі у судових засіданнях, ажде з 2019 лише адвокати-листоноші матимуть право обдирати громадян по судам.

Якщо вам потрібна надійна юридична підтрика - звертайтеся до магістра права, юриста Кізіма І.В.
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
...................................................................................................

Святошинський районний суд м. Києва
суддя  Семаніва Ю.В.

                                                                                    Справа:   Справа № 759/9647/16-ц

 

Заява

про зміну предмету позову

 

Адвокат, до якого я звернулася за наданням юридичної допомоги, віднісся недобросовісно до надання мені юридичної допомоги, в зв’язку з чим я вимушена була шукати юридичної допомоги в іншому місці.

 В зв’язку з цим я прошу прийняти цю заяву до розгляду і задовольнити її, оскільки її подання зумовлене виключно через недбалість мого адвоката.

На доказ недбалості-некомпетентності адвоката приведу лише одну обставину з поміж багатьох інших – суд загальної юрисдикції не може зняти з реєстрації, оскільки це повноваження виключно адміністративного суду. Правильне вирішення цього питання буде запропоноване мною нижче у цій заяві.

Згідно ч. 2 ст. 406 ЦК України сервітут може бути припинений за рішенням суду на вимогу власника майна за наявності обставин, які мають істотне значення.

Власником майна є позивач і ця обставина сторонами не оспорюється. Істотне значення для справи має загроза життю і здоров’ю позивачу-власнику житла від відповідача.

На доказ цієї обставини суду було надано докази від 17.10.2016 року.

Таким чином, у разі виникнення спору між власником та особами, які вселялися в житло у якості членів сім’ї, суд повинен врахувати, що право користування житлом має речово-правовий характер, у зв’язку з чим припинення цього права повинно відбуватися згідно з вимогами статей 405, 406 ЦК України, зокрема сервітут може бути припинений за рішенням суду на вимогу власника майна за наявності обставин, які мають істотне значення або через відсутність особи понад один рік у спірному житловому приміщенні.

Відповідно до ст. 3 СК України, сім'ю складають особи,  які спільно проживають,  пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. Положення ч. 2 ст. 64 ЖК УРСР зазначає, що до членів сім’ї належать дружина наймача (власника), їхні діти, батьки та інші особи, якщо вони проживають разом з наймачем і ведуть з ним спільне господарство. Права члена сім’ї має також і особа, яка перестала бути членом сім’ї наймача, але продовжує проживати в займаному ним житловому приміщенні.

Аналіз змісту норм галузевого законодавства, що регулює питання втрати права користування житловим приміщенням дозволяє віднести до членів сім’ї власника осіб, які проживають з власником і ведуть з ним спільне господарство.

А відтак відповідача разом з її дитиною не можна розглядати як членів сім’ї позивача, оскільки вони з лютого місяця 2016 року не проживають у будинку позивача і як проживали разом то також не вели з ним спільне господарство.

Щодо вимоги позбавлення права користування ... – згідно чинного законодавства України, зокрема, обов'язок батьків з утримання дітей виникає з моменту їх народження і до повноліття (ст. 180 СК України).

Оскільки справа стосується інтересів малолітньої дитини, до участі у справі прошу залучити в якості третьої особи – службу у справах дітей Святошинського району м.Києва.

Принагідно зауважу, що відповідач має фінансову можливість забезпечити житлом як себе, так і свою доньку. Оскільки з лютого місяця 2016 року саме так і відбувається. До того ж, я за сприянням суду у витребуванні необхідних доказів, доведу що як відповідач, так і її чоловік є фінансово спроможними забезпечити як себе, так і свою доньку житлом.

Відносно доказів, які можуть бути прийняті судом на підтвердження факту не проживання особи за місцем мешкання протягом певного часу, слід виходити з загальних положень глави 5 ЦПК України.  Крім даних встановлених на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їх представників, пояснень свідків, серед допустимих письмових доказів слід відокремити належним чином завірений акт про не проживання особи за місце реєстрації протягом певного періоду часу.

Доводжу до відому суду, що задовольняючи позови про визнання осіб такими, що втратили право на користування житлом, суддям доречно використовувати права надані ст.217 ЦПК України, щодо встановлення порядку виконання рішення суду, де вказувати на те, що дане рішення є підставою для зняття особи з реєстрації місця проживання.

 

Враховуючи вказане та керуючись ЦК України, ЦПК України

 

ПРОШУ:

 

- до участі у справі прошу залучити в якості третьої особи – службу у справах дітей Святошинського району м. Києва;

- розглянути клопотання про витребування доказів;

- розглянути клопотання про допит свідків;

- позбавити права користування будинком № 1 по вул. Олександра Блока в м. Києві .. разом з її донькою ...;

- у рішенні суду вказати, що рішення суду є підставою для зняття осіб, позбавлених права користування, з реєстрації місця проживання.

 

Додатки:

 

- клопотання про витребування доказів;

- клопотання про допит свідків;

- копії паспортів та ідентифікаційного номеру ....

 

15.11.2016                                                                    представник Кізіма І.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×