Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %31 %887 %2017 %20:%Окт

Приватизація землі власником 1/2 частини будинку

Оцените материал
(2 голосов)
У 2003 році я купив 1/2 частина будинку в місті, що розташовувався на неприватизованій ділянці землі 10 соток. Після цього сусіди по будинку (власники другої 1/2 частини будинку) приватизували свою частину - я підписав погодження меж, але тільки недавно, подивившись кадастрову карту, зауважив, вони приватизували 6,5 сотих. Це означає, що залишилася земля, яку я можу приватизувати, становить 3,5 сотки. Чи є можливість оскаржити приватизацію таким чином, щоб я теж міг приватизувати свої 5 соток?

    
Чи відіграє роль те, що на момент узгодження меж не здійснював обмір залишеної мені частини і не знав, що вони забрали більше половини ділянки? Я його досі ще не обміряв, тільки по публічної кадастрової мапи прикинув, що ніяк не 5

- А при якому овочі, "підписували" / "обміряли" Ви чогось, десь, колись чи ні? Ні тоді, ні зараз Ви, вибачте, ніякого відношення ні до 10 соток, ні до будь-якої їх частини не мали, і не маєте. Хоч "обміряли", хоч не "обміряли". Вибачте, якісь такі "щоб я теж міг приватизувати свої 5 соток"? Приватизувати своє неможливо. Приватизувати чуже - теж.

Загалом - як завжди. Розповідь є, а юристам від не їніякої користі. Для початку варто було б повідомити, в якій якості Ви підписували Акт узгодження межі земельної ділянки. Такий документ узгоджується або власниками сусідніх ділянок, або користувачами. Поки зрозуміло, що Ви НЕ "власник сусідньої ділянки". Цікаво, чи є Ви хоча б "користувачем сусідньої ділянки"? Де юре. У Вас юридично оформлено право користування хоч чимось "земельною" ділянкою? Саме по собі "сусідство" ніякого статусу не надає. Боюся, що в разі, якщо у Вас немає легального права користування, то хоч наявність, хоч відсутність Вашого підпису в згаданому Акті - до овоча, від слова "взагалі". Це - раз.

І, на жаль, ніяких претензій ні до кого Ви пред'явити не можете (з тими ж подробицями про Акт), так як де юре Ви взагалі не учасник земельних правовідносин, а законодавство регулює права і обов'язки саме юридично власників і користувачів конкретних земельних ділянок. Це - два.

Все це, природно, мені особисто і суб'єктивно привиділося, і ніякого відношення до безкоштовної юридичної консультації відношення не має (див., "Концепція форуму").

- Любий abbadon, Любий користувач, тоді ще один відповідь: читайте не по верхах. Постарайтеся докласти власних зусиль хоча б в спробі уважно читати нормативні акти, що регулюють ті правовідносини, в рамках яких Вас відвідує чергова "ідея".

Або обговорюйте Ваші численні ідеї під не менш численні завдання з платними юристами, яких в Чернігові - як собак бездомних.

В останньому випадку, закони економіки гарантують Вам участь юриста в обговоренні усього, що Вам постійно і нестримно "приходить в голову" на грунті "Читаючи десь по верхах я дізнався ...". На превеликий матеріального блага виконавців юридичних послуг. При цьому, чим "оригінальніше" буде Ваша обізнаність в об'єктивному законодавчому регулюванні, тим з більшим задоволенням вони чекатимуть Вашого чергового відвідування.

- тоді ще одне питання. Я є власником 1/2 частини будинку, подумую про те, щоб продавати. Читаючи десь по верхах я дізнався, що зараз будинок без кадастрового номера ділянки продавати заборонено. Чи так це - і якщо так, то на яких підставах я взагалі можу замовити виготовлення технічної документації, не будучи суб'єктом земельних відносин? Або ж, оскільки мова йде про 1/2 частини будинку, то можна вказати кадастровий номер ділянки, приватизованої сусідами?

- Принципове уточнення. Ви купили саме 1/2 частина БУДИНКУ, або половину будинку з правовим статусом КВАРТИРА в двоквартирному будинку, типу таунхауза (по-народному - "квартира на землі"). Як оформлено виділення 1/2 частини будинку - це конкретні приміщення, або що? Будинок різався уздовж або поперек?)
- Фигасе ...

Хотілося б уточнити уточнення.

Що таке "саме 1 \ 2 частина БУДИНКУ"?

Що таке "половина будинку з правовим статусом КВАРТИРА в двоквартирних будинку"? (І про яке ві народі йдеться в частині застосування таких моторошно розумних слів, типу, "таунхаузов" і "квартира на землі"?)

Що таке оформлення виділення 1 \ 2 частини будинку? (Хоч як "конкретні приміщення", хоч як "або що")

До речі ... Уздовж - це поперек ширини, а поперек - це уздовж ширини. У здоровій пам'яті і ясній свідомості - в будь-якому випадку виходить навпіл (навпіл - це на дві рівні частини: 1: 2 = 1 \ 2 + 1 \ 2)
- 1/2 частина - це окреме приміщення з окремим входом і двором і окремим городом і окремим адресою вул Ушакова 7/2 У купчої слово "квартира" не вказано. Будинок різався перепендикулярно вулиці.

Тобто, по факту маємо як би два різних будинку з загальною стіною. я чомусь подумав, що в разі нотаріального оформлення договору купівлі-продажу 1/2 частини будинку, в ньому повинен бути зазначений кадастровий номер земельної ділянки. Хоча в договорі від 2004 року нічого подібного не було.

"6. Істотною умовою договору, який передбачає набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, є кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв'язку з набуттям права власності на ці об'єкти." - як це розуміти? 90% юристів в моєму місті, коли я їм задаю таке питання, починають міркувати про зняття мораторію на продаж землі. Після цього бажання спілкуватися з ними у мене пропадає. А був ще інший випадок - маститий юрист, яку звуть Ніна Федорівна, вислухавши одне моя справа (я хотів через суд вітребуваті майно iз чужого незаконного Користування), заявила, що адвокат супротивної сторони - корупційний адвокат і що вона не хоче з ним зв'язуватися, тому відмовляється вести моя справа.

юрист, магістр права Ігор Кізіма. - Ворогу своєму не пораджу шукати відповіді на юридичні питання на юридичних форумах. там як на базарі. Два дураки. Один - купує, інший - продає. На юрфорумах навпаки. Один дурак питає, інший - відповідає.
По суті. З усього видно, що у допитувача 1/2 будинку яка де-факто є окремим обєктом права власності, а де-юре значиться як частина іншого обєкта права власності - будинку. Іншими словами, я б (після уважного ознайомлення з матеріалами справи, документами) працював би в напрямку виділення 1/2 будинку в натурі, що де-факто у вас, якщо вам вірити так і є, бо як окремий обєкт права власності має окремий вхід, двір, город і що головно, окрема адреса.
І запам"ятайте, вам підказати можна максимально точно лише тоді коли ви максимально повно повідомили свою ситуацію, а ще краще продемонстрували свої документи по справі.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×