Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %23 %648 %2022 %14:%Окт

Реєстрація громадської організації: платити чи не платити

Оцените материал
(1 Голосовать)
У цій статті я опишу весь процес реєстрації громадської організації, викладу зразки документів тощо, які потрібні вам для реєстрації громадської організації

(стаття доповнюватиметься)

1. Чи то прогалини в праві чи суперечність між різними нормативно-правовими актами, не знаю.. Однак ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" плати за реєстрацію саме громадської організації не вимагає, а вимагається лише плати в разі змін до вже діючої зареєстрованої ГО. А от Постановою Кабміну від 06 березня 2022 р. № 209 адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію благодійних організацій, громадських об'єднань, предметом діяльності яких є надання допомоги Збройним Силам, іншим військовим формуванням, правоохоронним (спеціальним) органам, органам цивільного захисту, добровольчим формуванням територіальних громад, іншим особам, які забезпечують національну безпеку і оборону, відсіч і стримування збройної агресії іноземної держави, а також особам, які постраждали чи можуть постраждати від такої збройної агресії.
Тобто, виходячи зі змісту постанови виходить, що за інші громадські організації в разі їх реєстраціїї адмінзбір треба всеж платити. 
Запитавши в ЦНАП реквізити рахунку на які це потрібно оплачувати збір я отримав такі. В інтернеті саме таких, за первинну реєстрації ГО я не знайшов.
От і виходить, що робити.
Наскільки я розумію, то має бути Закон де прямо вказано, що за "реєстрацію громадських організацій збір такий то. Але такого нігде я не знайшов.
ЩО робити. Спробую втулити у Статут (ГО щодо допомоги тваринам і людям, що ним опікуються, щось, що звільняє від сплати збору саме через те, що ми піклуваємося і про осіб які постраждали від збройної агресії.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×