Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %02 %954 %2014 %21:%Март

Семиполківська сотня

Оцените материал
(3 голосов)

«Тушки» - пристосуванців і перебіжчиків і - тітушки – тих, хто за примусом чи підкупом підтримують злочинного сільського голову. Саме вони найдужче вигукують «Героям слава!» у відповідь на заклик наших активістів «Слава Україні!». Пристосуванці у владного корита, які мають надію там і залишитися і надалі порушувати права громади, продовжуючи дерибан комунального майна та землі. Буквально у два дні, з 26.02.2014 року (дня Семиполківського народного віча) вся ця «банда» «перефарбувалась» з антимайданівців у прибічників Героїв Майдану.

Якщо проводити паралелі, то сільський голова – це місцевий Янукович, який на відміну від справжнього, нікуди не тікає та має намір використати свої повноваження для приховування слідів своєї злочинної діяльності по розкраданню комунального майна та землі. 28.02.2014 року, під час відкритої, за нашою вимогою, сесії Семиполківської сільської ради, правозахисником, Президентом ГО «Суспільний договір» Ігорем Кізіма, була передана сільському голові М.Василенку пропозиція, підписана 101 семиполківцем, про прийняття рішення щодо висловлення недовіри сільському голові. Також, правозахисник бажав повідомити громаді та депутатам сільської ради здобуті, через звернення до прокуратури, конкретні, встановленні та підтверджені факти, що доводять порушення сільським головою Конституції, Законів України та прав громади с.Семиполки.

Проте, депутати сільської ради дружно, включно з сільським головою, за допомогою так званих, тітушок (ними завчасно був наповнений зал БК) - перешкодили оприлюдненню зазначених доказів, проігнорувавши ст. 26 Статуту територіальної громади с.Семиполки.

Семиполківська сотня – це ті мешканці с.Семиполки, які не злякалася піти проти місцевих злочинців у владі, які обкрадають не лише теперішню громаду села,  але й ще ненароджене покоління.

За те, що вони виявилися свідомими громадянами, влада місцевого Януковича разом з «тушкою»  – депутатом райради Козюком П.А. – вирішила погрожувати сміливцям. Про це, Козюк відкрито натякнув прямо на засіданні сесії.

Також, депутати, сільський голова, особисто П.Козюк під час засідання навмисне дезінформували громаду щодо справжніх вимог законодавства. Зокрема, депутат Козюк неправду сказав про те, що неможна висловити недовіру сільському голові, а запрошений секретар Броварської райради наполягав на тому, що на відкритій сесії сільської ради немає права проводити відео-зйомку журналіст нашої газети.

Тому, громадяни, не вірте тому, що говорять вони та такі ж як вони. Оскільки ті, хто при владі або зацікавлені дезінформувати вас, або просто не знають законів. Або перше й друге разом.

Ні сільський голова, ні депутати не зацікавлені у тому, щоби семиполківці мали доступну безкоштовну правову допомогу. Рішенням сільської ради від 27 грудня 2013 року № 716-22-УІ проігноровано вимогу ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» та відмовлено ГО «Суспільний договір» у використанні приміщення Будинку культури для надання безкоштовної юридичної допомоги громаді села, 2-3 години на тиждень. Тут варто зауважити, що БК належить саме громаді, яка і потребує доступної юридичної допомоги.  

Сотня підписантів, будучи членами громади, за допомоги ГО «Суспільний договір», скористалися  ст. 26 Статуту територіальної громади с.Семиполки, а саме правом ініціювати  розгляд у сільській раді (в порядку місцевої ініціативи) будь-якого питання, віднесеного до відання  місцевого  самоврядування.

У їх пропозиції, зокрема, йшлося про те, що сільським головою порушується ст. 118 Земельного кодексу України (право на безкоштовні земельні ділянки), ЗУ «Про доступ до публічної інформації» (право знати коли, де і кому надані земельні ділянки). З вимогою щодо усунення таких порушень до сільського голови М.Василенка двічі зверталася прокуратура, що підтверджується листами від 14.06.2013, 13.02.2014 року. Реагування сільського голови не було, порушень не усунуто.

 Також, до цього часу сільський голова не виконав рішення Броварського міськрайонного суду від 19 лютого 2013 року у справі № 1007/13125/2012 про надання копій рішень сільської ради щодо розпорядження комунальної землею за позовом правозахисника Кізіми І.В.

З наміром приховувати від громади інформацію кому й за що роздається семиполківська земелька, сільський голова засекретив містобудівну документацію та генеральний план с. Семиполки. Рішенням Броварського міськрайонного суду Київської області від 30 січня 2013 року (справа № 1007/12283/2012), за позовом правозахисника Кізіми І.В., розпорядження сільського голови щодо обмеженого доступу до вказаних документів визнано протиправним. Проте, сільський голова не виконує цих рішень суду.

Сільський голова та депутати проігнорували право громади на місцеву ініціативу. Що було схвалено депутатом райради Козюком П.А. та секретарем Броварської районної ради.

Один з активістів звернув увагу присутніх на тому, що якщо зараз ми не втримаємо того, що завоювали, і повернеться старий стан речей, то він буде гірше врази. Зараз або ніколи.

Тому, люди, громада, будьте свідомими та виявляйте свою позицію так само як це зробила перша Семиполківська сотня, що подала до сільської ради місцеву ініціативу.

Вставайте і наводьте лад у своїй хаті. І нехай ця сотня буде далеко не останньою серед вас.

Також ми сприятимемо у доступі громади села до сесій сільської ради. Для цього будемо активно діяти за допомогою газети «Зона Закону». Журналісти та наш актив забезпечать реалізацію вашого права або ж зафіксують правопорушення сільського голови.

Президент ГО «Суспільний договір»

Кізіма І.В. тел. (096) 545-40-33


Последнее изменение %PM, %02 %015 %2014 %23:%Март

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×