Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %28 %096 %2014 %01:%Фев

Злочинна влада М.Василенка у Семиполках добігає кінця - кримінальне покарання попереду

Оцените материал
(4 голосов)
З кінця 2012 року почав юридичну боротьбу з протиправною діяльністю сільського голови с. Семиполки правозахисник Ігор Кізіма.
У 2013 році до цієї діяльності долучилися й інші активісти, які увійшли до, створеної за його ініціативою, громадської організації "Суспільний договір". В громадську організацію стали вступати мешканці села, легалізуючи в такий спосіб її діяльність на території с. Семиполки.

На даний час нами подано звернення до прокуратури, щодо:





а також повідомлення про кримінальне правопорушення у порядку ст. 214 КПК України







Відповідь прокурора Київської області, в якій він погоджується з доводами правозахисника Ігоря Кізіми, що сільський голова М.Василенко порушує ст. 118 ЗК України


Стаття 118. Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами

1. Громадянин, зацікавлений у приватизації земельної ділянки, яка перебуває у його користуванні, подає заяву до відповідної районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації або сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням земельної ділянки.

2. Рішення органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо приватизації земельних ділянок приймається у місячний строк на підставі технічних матеріалів та документів, що підтверджують розмір земельної ділянки.

3. Громадяни — працівники державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, а також пенсіонери з їх числа, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні цих підприємств, установ та організацій, звертаються з клопотанням про приватизацію цих земель відповідно до сільської, селищної, міської ради або районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації.

4. Відповідний орган місцевого самоврядування або орган виконавчої влади в місячний термін розглядає клопотання і надає дозвіл підприємствам, установам та організаціям на розробку проекту приватизації земель.

5. Передача земельних ділянок у власність громадянам — працівникам державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, а також пенсіонерам з їх числа провадиться після затвердження проекту приватизації земель у порядку, встановленому цим Кодексом.

6. Громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації, подають заяву до відповідної районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації або сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням земельної ділянки. У заяві зазначаються бажані розміри та мета її використання.

7. Відповідна місцева державна адміністрація або сільська, селищна, міська рада розглядає заяву, а при передачі земельної ділянки фермерському господарству — також висновки конкурсної комісії, і в разі згоди на передачу земельної ділянки у власність надає дозвіл на розробку проекту її відведення.

8. Проект відведення земельної ділянки розробляється за замовленням громадян організаціями, які мають відповідні дозволи (ліцензії) на виконання цих видів робіт, у строки, що обумовлюються угодою сторін.

9. Проект відведення земельної ділянки погоджується з органом по земельних ресурсах, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, органами архітектури і охорони культурної спадщини та подається на розгляд відповідних місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування. (Частина дев’ята статті 118 в редакції Закону N 1626-IV від 18.03.2004)

10. Районна, Київська чи Севастопольська міська державна адміністрація або сільська, селищна, міська рада у місячний строк розглядає проект відведення та приймає рішення про передачу земельної ділянки у власність.

11. У разі відмови органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у передачі земельної ділянки у власність або залишення заяви без розгляду питання вирішується в судовому порядку.



Нижче, також, відповідь з прокуратури, де прокурор погоджується, що у діяльності сільської ради та сільського голови виявлені порушення Конституції України, ЗУ "Про доступ до публічної інформації"






Судове рішення, що зобов"язує М.Василенка надати копії рішень про роздачу земельних ділянок. Це спростовує протиправні твердження М.Василенка про захист персональних даних.






А починалося все з того, що необхідно було у суді скасувати розпорядження сільського голови, яким він засекретив інформацію щодо земельних ділянок







Постанови прокурора про перевірки у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів Семиполківською сільською радою, Семиполківським сільським головою Броварського району Київської області







Последнее изменение %AM, %05 %207 %2014 %03:%Март

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×