Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]

Юрист Онлайн
Правомерный обход закона

Представительство интересов в Киеве. Аналитика и решение сложных задач Помощь молодым адвокатам. Дипломные и диссертации по праву для студентов юридических факультетов
Гражданские, хозяйственные, административные (КАС, КУпАП), криминальные дела
Возвращение депозитов, кредитные споры, суды со страховыми организациями и банками
Диссертации, дипломные, магистерские, курсовые студентам-юристам
Помощь начинающим адвокатам

%PM, %25 %564 %2017 %12:%Июнь

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі

Оцените материал
(2 голосов)
Якщо частина квартири не виділена в натурі ...
Ця тема піднята на одному з юридичних форумів цікава намаганням вирішити правову задачу з майном боржника в Криму.
Також дивуюся як як деякі громадяни сподіваються на форумах отримати безкоштовні консультації собі, однак навіть не дадуть собі праці щоби поставити точне питання без скорочень. Не зрозуміло.. як ти хочеш щоби у кого стало терпіння тобі все толком роз"яснити, коли сам лінуєшся зайвий раз вдарити по клаві, щоби повністю прописувати слова, а не скороченнями додавати головоломок

Розлучення, колишній чоловік моєї дочки відсудив у дочки половину її половини в двокімнатній квартирі, де сьогодні дочка проживає з новою сім'єю.

Інша половина квартири записана на матір дочки, яка там не проживає. Судом ця ¼ частина колишньому чоловіку в натурі не виділена, тому що це ймовірно і неможливо зробити: у дочки сім'я з 4-х чоловік а вона офіційно володіє тільки половиною одній з кімнат.

Сьогодні заборгованість колишнього чоловіка по аліментах визначена судом і навіть без пені становить приблизно цю ¼ частина ринкової вартості квартири,

Але це приблизно, а якщо суми боргу не вистачить?
Виконавцем розпочато процедуру «Стягнення на майно боржника», тобто на цю четверту частину цієї квартири.

Потім, я так розумію, буде проводитися ринкова оцінка вартості ... питання ... всієї квартири ... або тільки цієї належить боржнику ¼ частини? І як потім бути з її продажем? І чи купить хто цю частину? А якщо з пилу- з дурро, хтось раптом так купить? Та й чи має право виконавець виставляти на продаж цю не виділену в натурі частину нерухомості?

Словом, поки повний хаос в розумінні і у виконавця і у нас! Що робити? Що говорить закон і судова практика? Напевно є вже подібні випадки і є рішення судів, м.б. хто підкаже посилання.

Заздалегідь дякую за допомогу!

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі

Не виділена в натурі частину квартири продаватися не буде, буде продаватися тільки частка у власності. І то тільки в тому випадку, якщо ця частка оформлена документально, а не просто є рішення суду.
У разі продажу в першу чергу право на покупку буде у співвласників.

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі

У дочки, як у власниці, немає грошей викупити цю частину, але у неї є борг колишнього чоловіка, я ж писав, що цей борг дорівнює приблизно вартості цієї частини квартири, тому немає варіанту з взаємозаліком борг в обмін на частину квартири?

І навіть якщо дочка викупить цю частину, то як потім вона поверне борг по аліментах? Адже гроші за продаж відразу ж будуть передані б / чоловікові, а той як не повертав борг по аліментах, так його і не поверне ... (можна допустити такий хід подій), а виконавець як нічого не робив до цього, що б борг цей стягнути, так і не стане нічого робити і, що, дочки знову залишатися з носом, тепер уже заплативши за фактично вкрадену раніше б / м у неї її ж частина квартири?

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі

elegia_irina, і ще, скажіть будь ласка, а при продажу цієї частки у власності (так, 1/4 частина квартири зареєстрована в реєстрі прав на нерухомість на б / м) ціна буде визначаться як? Як 1/4 ціни на всю квартиру або як ціна договірна, або ... словом як це відбувається?

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі


Питання регулюється Законом "Про виконавче провадження" Розділ VII Порядок Звернення Стягнення на майно боржника
Стаття 57. Визначення вартості майна боржника. Оцінка майна боржника
Стаття 61. Реалізація майна, на Пожалуйста звернено Стягнення

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі


Юсти, для початку як людині без юр. знань, поки достатньо. Але, це не все, ще питання: все ускладнюється ще й тим, що квартира ця знаходиться в Криму, де проживає дочка з новою сім'єю, а чоловік колишній прописаний у Україні, але знаходиться десь за кордоном на заробітках, адреса невідома. Після подій в Криму, ні він, ні дочка квартиру в держ. органах Криму ще не реєстрували, залишилася тільки колишня реєстрація в Українському Реєстрі.

Виконавець тут, в Україні говорить, що Стягнення на Нерухоме майно треба робити тільки ч / з Херсонську виконавчу службу і як все буде ніхто не знає. Може подати позов до суду Криму і почати там процес взаємозаліку боргу по аліментах в обмін на цю частину квартири боржника? Але чи буде зараховано рішення кримського суду в Україні? І навпаки: чи визнаються рішення український судів в Криму? Словом ... питань більше відповідей ...

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі

 
чи буде зараховано рішення кримського суду в Україні ?.

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі

Не буде

Стягнення на майно - нерухомість - без виділення в натурі

визнаються чи рішення український судів в Криму? ..

Запитайте в Криму.

Стягнути борг з майна  - нерухомості - виділити в натурі
Юрист, магістр права Ігор Кізіма

Юридические услуги Киев и Киевская область

Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30

Прочитано 1307 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×