Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %15 %973 %2015 %22:%Июнь

Заява про участь у справі за позовом про відновлення права власності Українського народу на природний газ, що видобувається в Україні

Оцените материал
(8 голосов)
Позов про газ призначено для розгляду на 01.07.2015 року о 15.30 год.
Наші вимоги: зобов’язати Президента України вжити заходів для забезпечення громадян України природним газом лише українського видобутку; зобов’язати Президента України відновити право власності Українського народу (громадян України всіх національностей) на природний газ, що видобувається в Україні тощо.
Заява про участь у справі. Кожен громадянин може (і має) підтримати цей позов. Якщо громадянин не проживає у Києві, він може подати заяву з проханням організувати його участь у справі (участь в судових засіданнях) з місцевого суду у своєму місті. н-р, черкащанин може брати участь у суді за допомогою відеоконференції (скайпу) з Окружного адмністративного суду м. Черкаси.
Для цього потрібно лише заповнити в заяві про залученя третьої особи власні реквізити (ПІБ, індекс, адресу, номер телефону) підписати таку заяву та докласти до неї копію власної квитанції на оплату природного газу за новими грабіжницькими тарифами
Текст заяви. Можна скачати у вордівському форматі (дивіться прикріплення до цієї статті Скачать вложения: ychast_3_ocoba.doc) Сам позов читайте тут . Інструкція з подачі заяви тут

 

Вищий адміністративний суд України

01029, місто Київ, вул. Московська, 8,

корпус 5

суддя Борисенко І.В.

справа № 800/179/15

 

 позивач

громадянин України

Кізіма Ігор Віталійович

02090, м. Київ, вул. Празька, 3

096-545-40-33

e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог

на предмет спору на стороні позивача

 

 

 

третя особа

 

 

 

 

____________Прізвище імя по батькові (повністю)___________

________індекс, адреса_______

____телефон__________

 

 

 

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

03057 м. Київ, вул. Смоленська, 19

 

    відповідач

Президент України

Порошенко Петро Олексійович

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

інші засоби зв’язку невідомі

 

 

Клопотання

про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог

на предмет спору на стороні позивача

 

Рішення у справі може вплинути на мої права та інтереси. Мій інтерес, як громадянина України-третьої особи, щодо задоволення позову збігається з інтересами позивача.

Предмет позову — це частина позову, яка становить матеріально-правову вимогу позивача до відповідача, щодо якої суд повинен ухвалити рішення. Отже, предметом цього позову є зобов’язання Президента України відновити право Українського народу на український газ, тобто і моє право як громадянина України.

Без моєї участі послабиться рівень аргументації та обґрунтування позовних вимог, оскільки я використовуючи процесуальні права як третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, надам суду свої пояснення по суті справи, задам питання сторонам та в інший, передбачений законодавством спосіб, сприятиму задоволенню позовних вимог по справі.

____ травня 2015 року (вказати свою дату) я отримав квитанцію, виставлену ________ (підприємство, що продає вам газ___, якою в мене вимагається оплатити вартість природного газу як товару.

Порядок встановлення роздрібних цін на природний газ для населення, яким у своїй діяльності керується НКРЕКП (третя особа по справі), виокремлює 6 основних складових ціни блакитного палива: вартість газу як товару, тариф на транспортування газу магістральними трубопроводами, тариф на розподіл газу розподільними мережами, тариф на постачання газу, цільова надбавка та податок на додану вартість (ПДВ).

 

Я не погоджуюся, що таку складову - «вартість газу як товару» - має сплачувати Український народ (громадяни всіх національностей), виходячи з наступного.

Згідно ст. 13 Конституції Україниприродні ресурси (тому числі і природний газ), які знаходяться в межах території України, є об'єктами права власності Українського народу. Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.

З першого речення преамбули Конституції «Верховна Рада України від імені Українського народу - громадян України всіх національностей» виходить, що український народ складається з громадян України. Отже, природні ресурси, які знаходяться в межах території України, є спільною власністю всіх громадян України, а відтак позивач по справі – громадянин України – є співвласником цих природних ресурсів разом з іншими громадянами, що становлять собою Український народ.

 Індивідуальні та колективні права нерозривно пов'язані, хоча і різні за своєю природою. Проте як би не були різноманітні ці права, їх правомірність повинна незмінно проходити перевірку "людським виміром" - правами індивіда. Вимагаючи визнання колективних прав, суб’єкт  повинен виходити з того, що такі права є не сумою індивідуальних прав, а становлять якісно інший рівень їх захисту. Отже, я, як громадянин України, який має приналежність до суб’єкта колективних прав – Українського народу – маю повне право підтримувати таку вимогу про якісний рівень захисту колективних прав – прав Українського народу.

Я вважаю, що природний газ ніяк не може бути товаром для продажу громадянам України (Українському народу), оскільки зазначений природний ресурс є нашою власністю, власністю всього Українського народу.

Отже, мої права, як громадянина України, порушуються в наступному:

1) коли природний газ, добутий в Україні, не йде на потреби громадян (побутові потреби), а продається по заниженим цінам бізнесовим структурам (порушення ч. 2 ст. 13 Конституції України). Натомість мені, як і іншим громадянам, продають імпортований газ;

2) коли за природний газ, добутий в Україні, з мене стягується плата за «вартість газу як товару» (порушення ч. 1 ст. 13 Конституції України).

При цьому, звертаю увагу суду, що Декларація про державний суверенітет України від 16 липня 1990 року прямо передбачає, що національне багатство (природний газ України) використовується з метою забезпечення матеріальних і духовних потреб її громадян. Декларація є основою для нової Конституції, законів України.

Отже, позов стосується безпосередньо моїх прав  і рішення у справі може плинути на мої інтереси, права та обов’язки. І протидіяти цьому я маю намір взявши участь у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Враховуючи вказане та керуючись ст. 49, 53, 54, 122-1 КАС України

 

ПРОШУ:

1) Залучити мене до участі в справі  в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

2) Забезпечити участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції, згідно доданого клопотання.

ДОДАТКИ:

 

1 Копія паспорту на підтвердження громадянства третьої особи на стороні позивача.

2. Клопотання про проведення судових засідань в режимі відеоконференцій та про мою участь в них в такий спосіб.

3. Копія квитанції на оплату природного газу.

 

               «____».06.2015 року                                                             _______ПІБ_______

 

 

 

 

Вищий адміністративний суд України

01029, місто Київ, вул. Московська, 8,

корпус 5

суддя Борисенко І.В.

справа № 800/179/15

 

 позивач

громадянин України

Кізіма Ігор Віталійович

02090, м. Київ, вул. Празька, 3

096-545-40-33

e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог

на предмет спору на стороні позивача

 

 

 

третя особа

 

 

 

 

____________ПІБ ___________

________індекс, адреса_______

____телефон__________

 

 

 

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

03057 м. Київ, вул. Смоленська, 19

 

    відповідач

Президент України

Порошенко Петро Олексійович

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

інші засоби зв’язку невідомі

 

 

КЛОПОТАННЯ


про проведення судових засідань у режимі відеоконференції

та про мою участь в них в такий спосіб

 

На 01.07.2015 року о 15.30 призначено розгляд справи №П/800/179/15 за позовом Кізіми І.В., у Вищому адміністративному суді України.

Неможливість прибуття у судове засідання обумовлена тим, що на це потрібно витратити багато часу і грошей, на що я не маю змоги.

Однак я дуже зацікавлений в тому, щоб судові засідання, як призначене на 01.07.2015 року так і наступні) відбувалися за моєї участі, оскільки маю намір повно реалізувати процесуальні права, надані мені ст. 49 КАС України, зокрема, мати можливість ставити питання сторонам, висловлювати свої думки щодо заявлених клопотань тощо. У  зв'язку з чим прошу Суд забезпечити можливість моєї присутності у вищевказаному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції.

Найближчий суд, до якого я можу прибути для участі у вищевказаному судовому засіданні у режимі відеоконференції (суд, в якому необхідно забезпечити її проведення)- ____вказати назва місцевого адміністративного суду ______ (________адреса_____).

 

 

 

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 1221 КАС України:

ПРОШУ:

 

  1. Забезпечити проведення судових засідань у режимі відеоконференції;
  2. Постановити ухвалу про мою участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.
  3. Визначити суд, відповідальний за проведення відеоконференції під час судових засідань.

          

             «_____».06.2015                                                          ____ПІБ_____

 Текст заяви. Можна скачати у вордівському форматі (дивіться прикріплення до цієї статті Скачать вложения: ychast_3_ocoba.doc) Сам позов читайте тут . Інструкція з подачі заяви тут

 

 

УВАГА!!!

//// … У випадку складності звертайтеся за допомогою utk2012 @ bigmir.net …///

 Текст заяви. Можна скачати у вордівському форматі (дивіться прикріплення до цієї статті Скачать вложения: ychast_3_ocoba.doc) Сам позов читайте тут . Інструкція з подачі заяви тут

 

Последнее изменение %PM, %15 %014 %2015 %23:%Июнь

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×