Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %13 %883 %2016 %20:%Янв

Позовна заява про визнання недійсною та скасування реєстрації права власності на будівлю

Оцените материал
(1 Голосовать)
Корупція є дісно дуже великою в Україні. Тепер дуже просто за хабар здійснити рейдерство, вкравши цілий шмат майна, майнового комплексу, об"єкту нерухомості. Так і в цьому випадку, до мене звернувся учасник товариства майже у відчаї - майно його фірми, в якій половина його власності (частка 49%) викрали інші співучасникки, у досить не хитрий спосіб - вони це майно зробили внеском до іншого товариства, в якому злочинці самі є засновниками, вже без участі бідолаги-потерпілого. А реєстраційна служба "нічтожє сумяшеся" зареєструвала право власності на нового власника.
Ось такий стан беззаконня в Україні. Проте шляхом подачі приведеної нижче позовної заяви псвевдореєстрацію вдалося скасувати.
На даний момент бориемся за виконання рішення суду і в кримінальному провадженні. Проте, про це згодом.
Я юрист, правозахисник Кізіма Ігор Віталійович пропоную вам допомогу у корпоративних спорах і не тільки. Добросовісний та компетентний підхід гарантовано. тел. (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
..........................................
Як стало мені відомо з відповіді Броварського міжрайонного прокурора від 18.07.2014 року, моїми партнерами по ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» (і я і вони учасники ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс») створено юридичну особу ТОВ «Гостинний двір «Столичний».

Наміром створення цієї юридичної особи рейдерський захват спільного майна ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» у спосіб передачі його у власність ТОВ «Гостинний двір «Столичний». А відтак зменшити вартість майна ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс», що матиме наслідком зменшення вартості моєї частки у статутному капіталі цього товариства. На свій запит від 30.07.2014 року я отримав копії документів, що свідчать про те, що ТОВ «Гостинний двір «Столичний» належить на праві власності майно, і реєстрацію прав на нього здійснив відповідач.

При державній реєстрації відчуження нерухомого майна, що належить нашому ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс», відповідач, у порушення вимог законодавства України, не перевірив відповідність заявлених прав і поданих документів відповідно до вимог законодавства; повноваження особи, яка мала подавати документи на державну реєстрацію; наявність обтяжень прав на нерухоме майно (а саме не введення всього комплексу в експлуатацію, що суперечить договору купівлі-продажу недобудованого об’єкту) тощо.

Згідно вимог законодавства, а саме ст.ст. 5, 8 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» якщо законодавством передбачено прийняття в експлуатацію об’єкта нерухомого майна, державна реєстрація прав на такий об’єкт проводиться після прийняття його в експлуатацію в установленому законодавством порядку.

Державний реєстратор, зокрема, встановлює відповідність заявлених прав і поданих документів вимогам законодавства,
Залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській області зумовлено тим, що відповідно до п. 5.5 Договору купівлі-продажу державного майна незавершеного будівництва, що продано на аукціоні від 17.05.2002 року забороняється продаж об’єкта незавершеного будівництва та земельної ділянки на якій він розташований, до моменту завершення будівництва і введення його в експлуатацію. Окрім цього, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Київській області має, згідно вимог законодавства України та п. 6.2 вказаного Договору, контролювати виконання цього договору.

Отже, згідно витягу з державного реєстру 136694 від 25.01.2013 року у ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» без рішення загальних зборів учасників товариства, без введення в експлуатацію приватизованого об’єкту було відчужено на користь ТОВ «ГОСТИННИЙ ДВІР «СТОЛИЧНИЙ» будівлю, нежитлове приміщення за адресою: Київська область, Броварський район, с. Семиполки, вул. Миру, 17 (кафе А-2), загальною площею 388, 1 кв.м., що становить 53/100 у спільній частковій власності разом з ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» і таке відчуження протиправно отримало державну реєстрацію, тобто визнане державою.

Вказане протиправним, оскільки: 1) відчужено до повного введення в експлуатацію приватизованого об’єкту, що суперечить договору купівлі-продажу об’єкта приватизації. З доданих до цього позову копій свідоцтв від 26.07.2012 року та від 30.11.2012 року про право власності на нерухоме майно видно, що в експлуатацію введено лише дві черги з чотирьох;

2) підставою виникнення права власності при реєстрації зазначено свідоцтво про право власності, в супереч п.п. 36, 37 постанови КМУ від 17 жовтня 2013 р. 868 «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

3) правочин про відчуження на користь ТОВ «Гостинний двір «Столичний» укладався директором ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» без рішення загальних зборів учасників товариства/окремого доручення цих зборів, що заборонено Статутом. Так, як згідно п. 7.3.1 винятковою компетенцією Зборів Учасників визначення основних напрямків діяльності Товариства. Отже, директор ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» вийшов за межі наданих йому повноважень;

На моє звернення з запитом про надання інформації від 12.08.2014 року я відповіді не отримав, хоча згідно ЗУ «Про доступ до публічної інформації» така відповідь мала бути надана мені не пізніше 5 днів.

Це порушує безпосередньо права позивача, оскільки позивач учасником ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс» з 49% статутного капіталу. Враховуючи вказане та керуючись ст.ст. 3, 162 КАС України

ПРОШУ:

визнати протиправною та скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ «Гостинний двір «Столичний» на будівлю, нежитлове приміщення (кафе А-2), загальною площею 388, 1 кв.м.;

зобов’язати Реєстраційну службу Броварського міськрайонного управління юстиції Київської області утримуватися від державної реєстрації прав власності на нерухоме майно ТОВ «Вимпел «Спец-Сервіс», що знаходиться за адресою: с. Семиполки, вул. Миру, 17 Броварського району Київської області, до повного виконання договору купівлі-продажу державного майна об’єкта незавершеного будівництва, що продано на аукціоні від 17 травня 2002 року.

Додатки:

18.08.2014 року                     В.В.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×