Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %04 %361 %2016 %07:%Фев

Зустрічний позов про стягнення аліментів в Деснянському районному суді м. Києва

Оцените материал
(1 Голосовать)
Виграна мною справа. І виграна саме завдяки використанню нестандартних юридичних ходів і маневрів.
Ситуація була наступна: дружина подала на аліменти не лише на утримання неповнолітньої дитини (з цим я рекомендував своєму клієнту погоджуватися виходячи з міркувань не лише закону, а й моралі), а й на утримання себе як подружжя, що було вкрай не справедливо, оскільки клієнт якраз лікувався від раку щитовидної залози (тут прізвища та інші особисти дані безумовно змінені).

Так от, позивачка такий влаштовувала цирк на суді, і плакала, і ридара і молилася і клялася, що суддя Таран Н.Г., мимоволі стала на її сторону. До того ж ця суддя переплутала мого клієнта з відповідачем по іншій справі, і застосувала до нього засіб процесуального примусу - попередження, згідно з яким якщо він не явиться на наступне засідання, то справу буде розглянуто без нього, оскільки він злісно ухиляється (це як ви зрозуміли ухилявся інший відповідач по іншій справі).

Ситуація ахова: маємо суддю на стороні хитрої позивачки і помилкове амплуа злісного "уклоніста" - відповідача, мого клієнта.

Як вирішили ми на свою користь цю справу: почали захищатися нападаючи, подавши у справі зустрічний позов, де вже ми вимагали кошти на отримання одного із подружжя - відповідача по справі - мого клієнта.

Окрім того, було вжито максимум зусиль, щоби довести судді, що вона помилилася і сплутала позивача з іншою негативною особою, що ухилялася від сплати аліментів.

З суддею були жаркі баталії і в суді, і поза судом (оскарження її діянь до кваліфікаційної комісії).
Зрештою, позивачка - дружина мого клієнта зрозуміла, що їй позов не виграти щодо стягнення грошового утримання на себе як дружину і пішла на мирову угоду. Клієнт визнав 1/3 аліментів на дитину, а вона відмовилися від вимог щодо грошей на її утримання.

Якщо вас спіткає аналогічна чи й інша юридична проблема, звертайтеся до Ігоря Кізіми, юриста, магістра права. Я завжди інідивідуально, творчо і наполегливо відстою ваші права. Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30

...................................

Деснянський районний суд м. Києва

справа № 754/11407/13-ц

суддя Таран Н.Г.

 

Позивача

Прохоровського Віталія Івановича

07400, Київська область, м. Бровари, в/ч 1

 

представника позивача на підставі договору доручення, оформленого довіреністю за № 1294

Кізіма Ігоря Віталійовича

02090, м. Київ, вул. Празька, 3

 відповідач

Прохоровська Ольга Дмитрівна

07400, Київська обл., м. Бровари, вул. Незалежності,     

 

ціна позову: 7834 грн.

 

Зустрічний позов

про стягнення аліментів

 

28.04.1985 року я з Прохоровською Ольгою Володимирівною уклали шлюб, який був зареєстрований Гайсинською сільрадою Тростянецького р-ну Вінницької обл., запис № 1. Від цього шлюбу у нас є два сини - Прохоровський Олександр Віталійович, який народився 11 грудня 1981 року (повнолітній), та неповнолітній - Прохоровський Євгеній Віталійович, який народився 01 березня 2001 року. Докази на підтвердження цих обставин є в матеріалах справи.

Я маю декілька хронічних хвороб. На даний момент знаходжуся в лікарні де переніс дві операції з видалення щитовидної залози за підтвердженою підозрою на рак щитовидної залози.

Після закінчення лікування після операцій буду направлений на проходження курсу радіо-йодотерапії задля кінцевого пригнічення ракових клітин.

На цю процедуру мені потрібно знайти 12000 грн.

Не зважаючи на результати лікування мені призначать ІІ-ІІІ групу, а також комісують зі служби.

Однак і крім цього, в мене наявні інші хвороби, що підтверджується виписними епікризами, копії яких я надаю до цієї заяви.

1. Виписний епікриз № 2536 знаходився на стаціонарному обстеженні та лікуванні в гастроентерологічному відділенні в/ч А 292311111 з 08.04.2013 року по 19.04.2013 року.

2. Виписний епікриз № 5052 з 27.08.2013 року по 06.09.2013 року знаходився на стаціонарному обстеженні та лікуванні в гастроентерологічному відділенні в/ч А 1111.

Діагноз: виразкова хвороба 12-палої кишки в фазі нсстійгсої ремісіі. Рубцсва деформація цибулини 12-палої кишки. Хронічний гастродуоніт в фазі загострення. Поліпи цибулини 12-палої кишки. Хронічний панкреатит в фазі нестійкоі ремісії. Синдром подразненого товстого кишечника, асоційований з дисбактеріозом ІІ ст. Жировий гепатоз. Жовчокам’яна хвороба, Хронічний калькульозний холецистит в фазі ремісії.

Гіпертонічна хвороба І ст. Дискогенний поперекокрижовий Л5. С1 радикуліт зліва в стадії нестійкої ремісії. Хронічна вертеброгенна торакалгія в стадії нестійкої ремісії. Змішаний зоб ІІ ст. Підозра на рак щитовидної залози. Оперативне лікування зобу призначене на 18.09.2013 року.
Згідно короткого анамнезу, хворію я виразковою хворобою 12-палої кишки з 1997 року. З 2011 року жовчокам’яна хвороба.

 2. Відповідно до статті 75 СКУ дружина, чоловік повинні матеріально підтримувати один одного. Право на утримання (аліменти) має той із подружжя, який є непрацездатним,

потребує матеріальної допомоги.

Стаття 77 СКУ передбачає можливість утримання одного з подружжя від відповідача, але не міг їх одержати внаслідок ухилення відповідача від їх сплати, суд, може стягненути аліментіви за минулий час, але не більш як за один рік (ст. 79 СКУ). Крім того стаття 90 СКУ встановлює, що дружина, чоловік взаємно зобов'язані брати участь у витратах, пов'язаних із хворобою або каліцтвом другого з подружжя.

Таким чином, оскільки відповідач не виконує свої обов'язки, визначені вказаними вище

статтями Сімейного кодексу України щодо взаємної участі подружжя у витратах, включаючи

пов`язані із моєю хворобою, вважаю, що відповідач має мені сплатити аліменти в твердій сумі

6000 грн., що складає половину від потрібної мені для продовження лікування суми.

Також, до часу подачі позову з початку року, я витратив на лікування (документально підтверджено на момент подачі позову) - 3114 грн. (копії квитанцій додаються до позову), половину з яких прошу стягнути з відповідача, а саме 1557 грн.

 3. Оскільки на момент пред'явлення зустрічного позову встановити точну його ціну неможливо через неможливість отримання довідки про розмір пенсії та заробітку (доходу) відповідача, згідно з п.3 11.1 та ч.2 ст.80 ЦПК України, ч.2 ст. 182 СК України та ст.7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», ціна позову в частині щомісячного стягнення аліментів на мою користь прошу стягнути виходячи з розміру прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, а саме 1/4 від 1108 гривень, тобто 277 грн.

Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору в тому числі звільняються «3) позивачі - за подання позовів про стягнення аліментів».

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. 75-90, 180 - 184, 191 Сімейного кодексу

України, ст. 11, 31 Цивільного процесуального кодексу України

ПРОШУ:

Стягнути з відповідача аліменти - витрати, пов'язані із моєю хворобою, в твердій сумі 6000 грн., що складає половину суми потрібної мені для продовження лікування раку щитовидної залози.

В цій частині допустити негайне виконання рішення суду.

Стягнути з відповідача аліменти - витрати, пов'язані із моєю хворобою, в твердій сумі 1557 грн., що складає половину суми, витраченої мною на лікування.

Стягнути кошти (аліменти) на утримання мене як члена подружжя в розмірі 277 грн., щомісячно.

Судові витрати покласти на відповідача.

Додатки:

Копії епікризів – 2 арк.
Копії фіскальних документів – 4 арк.

Копія позовної заяви та доданих документів для відповідача

Копія довіреності Кізіма І.В.

 

30.09.2013 року                                                                         Кізіма І.В.                                                              

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×