Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %04 %906 %2016 %20:%Фев

Заява про злочин щодо протиправних махінацій із земельним паєм громадянина

Оцените материал
(3 голосов)
Ця заява була підготовлена мною на прохання мого клієнта, який згадав (з великим запізненнім) що в нього має бути земельний пай, щодо юридичної долі якого він не знає нічого. Особисті дані фігурантів змінено.

Змушений констатувати, що більшість клієнтів звертаються до мене (як і до інших правників) із великим запізненням. Буває затягують до останнього, що значно ускладнює відстоювання порушених їхніх прав.

Проте, в ситуації, яку я описую нижче, все обійшлося. Після належних офіційних звернень по адміністративній вертикалі, звернень із заявою про злочин земельний пай знайшов свого власника, а ТОВ "Хомутецьке" - орендар - пообіцяло навіть без суду здійснити виплати на паї за весь минулий період.

Громадяне - вчасно звертайтеся за юридичною допомогою до професіоналів.

Одним з яких безумовно є, юрист, магістр права Ігор Кізіма. Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
............................................................................

ПРОКУРАТУРА   НЕМИРІВСЬКОГО РАЙОНУ

22800, Вінницька обл.

м. Немирів, вул. Шевченка, 23

Горянського Миколи Петровича

Представник Кізіма І.В., на підставі довіреності



Заява про злочин

 

З 1995 року по 1998 рік я, Горянський Микола Петрович, працював у колгоспі села Хомути і на час розпаювання землі був членом колгоспу. Землі колгоспу переходили, наскільки я обізнаний, спочатку до сільської ради, потім до громадян-власників паїв. Відтак кожен член колгоспу отримав при розпаюванні пай розміром біля 2 га.

Щороку отримують жителі с. Хомути на свої паї оплату за оренду від ТОВ «Хомутецьке» то в натуральній, то в грошовій формі, загальна сума порядку декількох тисяч гривен. Директор ТОВ "Хомутецьке" бувший агроном колгоспу Полудук Андрій Андрійович. Про вказане мені повідомив односелець, коли ми випадково зустрілися у Києві.

Для з’ясування питання куди пропав мій земельний пай, хто отримує за нього протягом кількох років орендні платежі від ТОВ «Хомутецьке» самотужки я не зміг, хоча й виконав для цього весь можливий обсяг робіт.

Так вийшло, що на руках ні договору оренди паю, ні акту про право власності на земельну ділянку я не маю. Проте, я звертався до юриста чи-то землевпорядника сільської ради с. Хомути Лазарука Петра Олександровича приблизно у 2007 році. Зазначена особа з цього приводу рекомендувала мені звернутися до юриста Немирівського районного відділу земельних ресурсів Оксани Миколаївни, тел. 043231 2-08-31.

Зазначена посадова особа, прізвища якої я не знаю (Оксана Миколаївна) повідомила мене про те, що документи на всі розпайовані земельні ділянки знаходяться у архіві у м. Вінниця і без неї доступу до них мені не нададуть. Проте, скільки я не телефонував їй для того щоби узгодити час візиту разом з нею до архіву, отримував відговори з посиланням на величезну зайнятість іншими справами.

До того ж, як дізнався я від односельця, їм також виплачували майнові паї з майна колгоспу, яке перейшло до ТОВ «Хомутецьке».

Отже, я змушений констатувати факт протиправного позбавлення мене не лише земельного паю, але й виплат на нього, яке здійснюється ТОВ «Хомутецьке», хоча безумовно мій земельний пай використовується. Наразі, навіть неможливо з’ясувати не лише осіб причетних до вказаних злочинних дій, а й можливі склади злочину (внаслідок неясності суб’єктного складу учасників оборудки, спрямованої на позбавлення мене права власності на земельний пай, виплат на нього та права на майновий пай). Передбачаю можливість складів злочинів, передбачених ст.ст. 185, 191, 364, 364-1, 366 КК України тощо.

 

Враховуючи вказане та керуючись ст. 97 КПК України

ПРОШУ:

провести належну перевірку викладених у цій заяві відомостей та притягнути винних до кримінальної відповідальності.

 

           03.11.2011                             Горянський Микола Петрович

      

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×