Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %17 %935 %2015 %21:%Янв

Господарські спори. Представництво в господарському суді

Оцените материал
(5 голосов)
У своїй юридичній практиці я неодноразово представляв інтереси своїх Клієнтів в господарських судах України.

Основна місія, яка покладається на представника, незалежно від процесуального статусу представленої сторони - це захист прав і охоронюваних законом інтересів Клієнта.

Хоча, залежно від процесуального статусу (позивач, відповідач, третя особа), перед представником стоять різні з технічної точки зору завдання, загальна суть їх полягає в тому, що представник зобов'язаний відстоювати інтереси свого Клієнта.

Представник не вправі давати оцінку законності дій свого Клієнта, адже він не суддя. По суті, представник повинен бути заодно зі своїм Клієнтом, власне цього від нього і чекають.

Як правило, інтереси сторін у господарському процесі представляють професійні юристи (адвокати). Рідше інтереси підприємства в суді представляють директора, бухгалтера або інші співробітники, що не мають юридичної освіти.

 

Трохи про господарський процес

Сам порядок розгляду господарських спорів у суді регулюється нормами процесуального права. Основний нормативний документ - це Господарський процесуальний кодекс України.

Норми господарського процесу дуже важливі для ведення справ в суді, оскільки, починаючи з подачі позову в суд і закінчуючи оскарженням рішень суду, представник діє, в усякому разі, зобов'язаний це робити, відповідно до вимог процесуальних норм.

Але це тільки процедурні норми. Сам розгляд спору, відбувається відповідно до норм матеріального права.

Крім того, існує практика розгляду певних категорій спорів, на що власне і орієнтується представник при оцінці перспектив судового розгляду.

У кожному господарському спорі є нюанси, в яких необхідно ретельно розбиратися, з тим, щоб вибудувати правильну стратегію і тактику захисту інтересів свого Клієнта. Зрозуміло, що це під силу тільки професійному юристу (адвокату), який спеціалізується на вирішенні господарських спорів (веденні справ у господарських судах України).

 

На закінчення безпосередньо про роботу представника

Крім зовнішньої сторони роботи представника у господарських спорах - ходіння по судах, очікування судового засідання, і щось там в цих судових засіданнях говоріння, існує й інша, можна сказати основна частина роботи, яка «на перший погляд ніби не видно».

На цей рахунок можна сказати, що основна робота, яка проробляється представником, припадає саме на її «невидиму частину».

Але результати саме цієї, прихованої від очей Клієнта роботи, більшою мірою відбиваються на результатах розгляду судом господарського спору!

Дмитро Ляпін, адвокат, переклад ЮТК
Прочитано 1747 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×