Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %17 %905 %2017 %20:%Окт

Коли стягують чужі борги за квартиру

Оцените материал
(2 голосов)
Всім привіт!
Допоможіть порадою!
Мої батьки 5 років тому продали квартиру в Києві. Легально, офіційно, без всяких проблем, і звичайно виписалися звідти. Коли там жили, всі комунальні платежі платили вчасно, і жодних боргів на момент продажу не було! Нова ж власниця стала там жити (але не прописалася) - і повністю забила на комунальні платежі.
Років зо два тому, нам прийшло повідомлення що компанія "Житло-сервіс" збирається подавати в суд на батька, тому що типу не платить комунальні платежі)))) Батько тоді відправив їм лист, де докладно описав, вказав документи - що квартира давним-давно продана, що батьки там давно не живуть і відносини до цих боргів не мають. Житло-сервіс відповів листом що типу "да конечно". На цьому ситуація вичерпалася.

Коли стягують чужі борги за квартиру

Тепер кілька місяців тому, у мами раптом гривень на 400 зменшилася пенсія. Коли поїхали в пенсійний з'ясовувати - виявилося що чудовий "житло-сервіс" якось через суд протягнув стягнення цих боргів, тепер уже на маму, і виконавчі служби тепер з її пенсії той борг вираховують !!
На даний момент 1600 гривень у мами вкрали таким способом.

Мені вдалося по телефону поговорити з юристом "Житло-сервісу", ну у нього позиція овоча - "ось за нашими реєстрами нову господиню не видно ", а вас - видно, а борги нам ТРЕБА З КОГОСЬ стягується, ось ми і стягнули "
Як говорив Задорнов - "Бог створив закони, а він заснував юристів". Саме такий випадок ...

Ще він "порадував" - що типу та господиня нарешті всі борги виплатила, і він звернеться щоб зупинити рішення про стягнення з пенсії.
На моє запитання - а як ви нам повернете ВЖЕ забрані гроші - по-суті відповів - "нічо не знаю".

Коротше ми в шоці, в якому "правовому" полі ми живемо, і що борги ЧУЖОї людини, за ЧУЖу квартиру, ось так можна повісити - і навіть через суд таке незаконне рішення якось пройшло.

Я так розумію - раз юрист "Житло-сервісу" зайняв позицію овоча, то єдиний вихід - подавати в суд. Саме хочеться: 1-зупинити стягнення з пенсії, 2 - повернути всі вкрадені гроші, 3 - відсудити компенсацію за моральну шкоду, по максимуму, щоб таким виродкам було надалі не кортіло у пенсіонерів пенсії красти !!

Підкажіть будь ласка, з чого почати, і як це робити? На дорогих адвокатів коштів немає ..

Коли стягують чужі борги за квартиру

- Ну і хто винен в головняка? Думаю, той, хто при продажу квартири не справив звірку з відповідними комунальними організаціями на предмет повного розрахунку по комунальних платежах і, заодно, не сповістив їм, що нерухомість змінила власника.
Якщо новий власник не виконав свої обов'язки, то компанія "Житло-сервіс" не отримала жодної інформації про зміну споживача послуг.
Зараз простіше і дешевше зробити взаємний перерахунок і господинею, ніж судитися.
А заодно пробігтися по іншим комунальникам, щоб історія не повторилася.

Коли стягують чужі борги за квартиру

- Так як я не юрист - точних назв документів не пам'ятаю, але в жеку в момент продажу бралися необхідні довідки що боргів немає, і адже квартиру і не продати, і не виписатися, якщо борги висять !! Це ж начебто всім зрозуміло.

Так, нікуди не повідомляли - батьки легально продали квартиру, і ми поняття не мали що ще кудись повинні були повідомляти про це.

І це якось обґрунтовує что-ли дії "Житло-сервісу" - що вони з нас чужий борг стягують ??

Коли стягують чужі борги за квартиру

- Звернення за довідкою про борги не підтверджує факт продажу квартири. Факт зняття з реєстрації ніяк не пов'язаний з комунальними платежами. Реєстрація окремо, борги або їх відсутність окремо. За наявними у компанії "Житло-сервіс" даними, споживач комунальних послуг не змінився. Інших даних у них просто немає. На жаль, у нас кожен сам повинен піклуватися про своє благополуччя. Передбачливість ще нікому не заважала. Безумовно, ситуація неприємна, але судитися без грамотного юриста в вашій ситуації безглуздо.
Нова господиня згодна повернути вам переплату по комуналці, яку ви за неї справили?

- Спасибі Ірина, причини цієї ситуації тепер я зрозумів.

Що ж робити далі?

Перерахунок з новою господинею - це як - пояснити їй, що ось таку суму з нас зняли, і щоб вона нам готівкою виплатила, в рахунок зменшення її комунальних платежів?
Те-є, по суті можемо тільки "попросити" її виплатити нам ці гроші? А який її інтерес з нами погодитися?

Ще питання - а суд куди дивився? Суд взагалі не цікавило що у квартири давним-давно інший власник? Суд до речі нишком пройшов, нам про нього взагалі ніхто ніяк, не повідомляв.

Коли стягують чужі борги за квартиру

- Порядна людина повинна розуміти, що ви постраждали внаслідок невиконання нею своїх обов'язків. Це вона повинна була оформити зміст придбаної власності і оплачувати вчасно комунальні послуги. Спробуйте для початку поговорити.
За комунальним боргами зараз в повній відповідності з законом суди видають судовий наказ. Суд працює тільки з наявною у нього інформацією і теж не мав даних про зміну власника квартири.
Ця схема працює без участі відповідача, тому тим більш важлива передбачливість. Ви далеко не перші, хто опинилися в подібній ситуації
Прочитано 1531 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×