Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %23 %881 %2017 %20:%Окт

Третейське застереження. Питання правозастосування

Оцените материал
(1 Голосовать)
У кредитному договорі закріпили третейське застереження - в Донецький третейський суд (постійно діючий) .І тут банк подає в госп. Суд за місцем знаходження боржника - юридичної особи.
Хоз.Суд приймає справу і призначає до розгляду. Треба щось робити щоб затягнути або послати справу в Донецьк. Ухвала окремо не оскаржується. Просити суд (клопоташку зробити) про передачу справи за підсудністю ????? Банк оскаржить таку ухвалу (за ст. 106 ЦПК). Або є варіанти?

Хоз.суд відмовив в пріпіненні, бо вважав, що третейська угода в договорі не повинна прийматися до уваги. Ось якби позивач погодився в госп. суді на засіданні на передачу, тоді так.

Або якби було ще якусь угоду між позивачем та відповідачем у цій конкретній справі, тоді .... А тут, типу суд не може обмежити право позивача на звернення в госп. суд.

Благородно! Позивач порушує умови договору про третейське застереження (яку сам нав'язав) ... і справа розглядається в хоз.суде.

А якщо відповідач подасть, впевнена ситуація буде інша ... Контрагент "прописаний" в Донецьку, знаходиться в Києві і змінює адреси ... І якщо його знайдуть, відразу заявить про це застереження ....

- Заперечення на відкриття пр-ва у справі за наявності третейської угоди вкажете в апеляції якщо дійде справа, а зараз подавайте зустрічний позов, це дасть Вам певні переваги в процесі, в тому числі і затягувати справу.

- Сенкс! Зазначимо, коли справа відновлять - зупинено ... так як є і інші справи з цим контрагентом ....

Що стосується зустрічного ... то ідей немає, крім як дізнатись недійсним правочин, на підставі якого і поданий позов про стягнення ... а це в кращому випадку - відмова, в гіршому - реституція (тобто поверніть все в зад .. ..) не підходить ....

Обурює сам підхід - сторона може порушити умова договору про третейського застереження, і суду це все одно .... так як це типу "право сторони" на судовий захист!

-також вкажіть що ч.5 ст.12, 204 ЦК України встановлена презумпція правомірності правочину, а третейське застереження згідно закону про третейські суди є угодою.

Якщо повторно відмовить, заяву на відвід в зв'язку з підозрою на упередженість і не об'єктивність.
Прочитано 1036 раз

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×