Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %08 %377 %2014 %08:%Окт

Повії в Києві, Одесі, Донецьку та в Інтернеті

Оцените материал
(9 голосов)
Згідно з основними принципами права та чинному законодавству України будь-яка жінка або чоловік має право на сексуальну свободу. Це його і її особиста справа, вони самі повинні і можуть вибирати з ким «спати» і як це робити, звичайно ж, брати за це гроші і подарунки або ж не брати. Більш того, сучасні технології та Всесвітня мережа Інтернет дозволяє не тільки практично безкарно пропонувати своє тіло за гроші, а й презентувати його кращим чином.

 

Проституція в сучасних умовах



Сьогодні вже нікого не здивуєш таким явищем, як еротичний відеочат або, як його ще називають, - секс відеочатом. Безліч молодих дівчат і хлопців, замішані в порно бізнесі, за коштами цих творінь, активно пропонують послуги сексуального плану, що так чи інакше, носять характер екскорт послуг, хоч і віртуальних. Щоб переконається у правоті даних суджень досить відвідати популярні в Україні, Росії та країнах СНД відеочати, м'яко кажучи, еротичного змісту, такі як: Рускамс, Рунеткі, Відео Дівчатка і, звичайно ж, естонська відеочат, який активно відвідують наші українські посетелем - Бонгакамс. Вибір, як кажуть, є на будь-якого споживача. До слова достатня кількість дівчат-моделей цих чатів для дорослих саме з України.

Але, як бачимо, не дивлячись на безліч міжнародних актів, національне законодавство, бізнес екскорт послуг розвивається не тільки у великих містах, таких як Київ, Одеса і, не дивлячись на військові дії, в Донецьку, Ялті та Севастополі, а й по всій Україні , по всьому світу. За даними на 2012 рік кількість повій склало від 52000 до 83000 осіб. І абсолютно не дарма, ще в давнину професія путани вважалася найреспектабельнішої і добре оплачуваною. Правда, могли займатися проституцією далеко не всі жінки. Адже для цього їм необхідний був хоч якийсь презентабельний зовнішній вигляд. Крім того, м'який і поступливий характер, вишукані манери і багато інших особисті показники. Цій професії повій навчали в спеціальних на те дорогих навчальних закладах. І від якості їх навчання залежало майбутнє подібних красунь.

Крім мистецтва зваблювання і гарної освіти дівчата, які вирішили навчитися на куртизанку, просто зобов'язані були володіти відмінними манерами і відмінним смаком, вміли танцювати, одягатися, стежити за своїм зовнішнім виглядом, професійно використовуючи косметичні засоби, і вести себе в пристойному суспільстві. Адже клієнт звертався за послугами повії не тільки, щоб у результаті отримати відмінний секс, але і вилити душу і розраховувати на взаєморозуміння, яке не бачить в сімейному житті. Адже саме буденність і нерозуміння, невміння жінки вислухати і зрозуміти в кінцевому підсумку призводять чоловіків до послуг дівчат легкої поведінки. Найстрашніше, що на сьогоднішній день багато чого з того, що раніше вважалося вишуканим в поведінці повій назавжди втрачено. А сучасних спокусниця зовсім неможливо порівняти з їх далекими попередницями.

Адже й мови не може бути про їх утворення та поведінці, манерах і мистецтві сексуальної поведінки. На жаль, найдавніша професія втратила назавжди свою родзинку зваби і звелася до примітивного надання сексуальних послуг для заможних чоловіків, в більшості своїй низької якості, навіть, віртуального. Тут вже годі й говорити про відмінному смаку або освіті, вмінні вести себе і мистецтві зваблювання. Сучасні путани користуючись своєю гарненької мордочкою і сучасними технологіями, зовсім не замислюються про нісенітними поганому характері свого клієнта, намагаються урвати якнайбільше легких грошей надавши при цьому примітивне щохвилинний сексуальне задоволення і забуваючи про те, що більшу частину їх зароблений грошей відбере «папік» або «мамка», що займається їх "кришуванням".

Немає межі і фантазії про те, де на сьогодні проходять «курси профпідготовки та придатності» сучасні спокусниці, чи проходять медогляд та інші важливі профілактичні процедури ... Звичайно ж, ці питання чисто риторичні, виходячи з можливостей нашого суспільства. Адже на сьогодні думати про якість наданих ними задоволеннях коштує набагато менше, ніж про наслідки подібно роду завжди затребуваних послуг. Та й що говорити, дівчата і хлопці подібного роду зайнятості були і будуть затребувані в будь-якому суспільстві, незалежно від заборони в законодавстві і в будь-який час, навіть військове. І абсолютно не складає труднощів пошук жінок або хлопців найдавнішої професії в Інтернеті, заголовках в газетах оголошень і навіть по телебаченню під виглядом «масажу» або «екскорт супроводу», «модельного агенства».

 

Повії в Києві, а де ?!

Абсолютно всім киянам відомо, що улюбленими локаціями київських вуличних путан, за оприлюдненими даними правоохоронців, залишаються Броварський проспект, Кільцева дорога та проспект Перемоги, в тому числі в районі метро «Шулявська». Звичайно ж, «елітних» і більш дорогих дівчат за викликом можна знайти в самому центрі столиці української держави - на Майдані Незалежності та, частіше, на Бессарабці. Правда, тут замовлення послуг еротичного характеру потрібно буде робити через посередника, який відкрито «кришує» дівчат легкої поведінки і платить свою «данину» співробітникам правоохоронних органів та / або комусь там ще.

І зараз, в період революційний змін і військових дій, на Хрещатику перехожим чоловічої статі злегка нервові і гранично обережні «промоутери», молоді дівчата в еротичних нарядах з натяком на секс, буквально засовують в руку візитки із зображенням оголеної жінки і номером телефону. Звичайно ж, пікантні послуги в Києві пропонують не тільки в спеціальних закладах та на вулиці, але і в популярних молодіжних стриптиз клубах.

 

Як вже говорилося раніше, заняття проституцією вважається найдавнішою професією і, незважаючи на стрімкі популістські заяви окремих представників влади про заборону даного роду діяльності, залишиться нею завжди.

 

Що ж змінилося в цій професії?

Звичайно ж, вихід у віртуальну павутину за коштами показу «товару без обгортці і в дії», прихована матеріальна зацікавленість властей, не тільки українських, відсутність будь-яких гарантій, соціального забезпечення для людей займаються даним промислом і законодавчі лазівки, які допомагають сутенерам за допомогою знаючих адвокатів у кримінальних справах йти від Феміди. У світлі бойових дій або, як їх прийнято називати проведення антитерористичної операції, активно почала розвиватися солдатська проституція, коли за наказом командира полку солдат повинен виконувати будь-які забаганки клієнта, але не про це я хотів би поговорити в блозі.

 

Наше лояльне кримінальне законодавство лояльно не для всіх?

В даний час трактувати поняття "найдавніша професія", проституція можна як систематичні сексуальні послуги чоловіками і / або жінками (другим особам) за гроші. Тобто, це ж відноситься до надання послуг і чоловікам, і жінкам одночасно, на регулярній основі і за певну плату. Іншими словами про це ж написано у статті №1 Міжнародної конвенції, «яка бореться проти проституції та торгівлею людьми», що була ратифікована нашою державою ще 21 вересня 2010. Дана стаття дає визначення такої професії, щось начебто як «задоволення похоті однієї особи іншій за плату».

 

Право на заняття проституцією дано лише один раз ?!

Проте, виходячи з норм чинного законодавства, якщо подібна послуга надається один раз, то за неї кримінальну відповідальність нести не треба. Тим самим законодавець, ніби підкреслив соціальний принцип, ведений у вузьких колах «один раз не п * дараст» і дав законну можливість представникам цієї професії спробувати себе в ролі путани абсолютно на законних підставах. Нагадаю, що правопорушення, переслідуване державою, буде тоді, коли послуга надається систематично. Іншими словами це можна трактувати, як «незаконна підприємницька діяльність».

Справедливо, що в 2003 році Кабінет Міністрів висунув пропозицію Верховній Раді скасувати кримінальні покарання за проституцію, посиливши при цьому відповідальність за сутенерство і залучення до проституції. За примус заняттям проституцією були висунуті варіанти, як карати у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, а за сутенерство - від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Тим не менш, така ініціатива була відхилена, явними «прихильниками правопорядку» (соціумом, який відкидає реальність) і, звичайно ж, чиновниками з «високими моральними принципами». Простіше кажучи, боячись здоровою і, головне, законною конкуренції в цьому роді діяльності і, як би м'якше висловитися, «залишивши все і всіх на своїх місцях».

Але й таке нівелювання даного питання, ніяк не вплинув на те, що попит на послуги повій є, був і буде, в усіх країнах і у всіх формах. Україна, як європейська держава, - не виняток. Більш того, в Києві і, не сумніваюся що в Україні, є великий попит на секс послуги самих же високоморальних чиновників, окремих представників влади. Крім того, при владі існують організаційні структури, що зацікавлені в законодавчому заборону цього виду чорного заробітку. Такі структури затягують і, головне, за певний відсоток (який, за різними джерелами в Інтернеті, може становити від 50 і до 99%) покривають від самих же себе, українських дівчат у зв'язку з їх життєвої безвихідністю і непоганою можливістю заробляти, не маючи навіть професії та освіти.

Как не странно, в 2009 році Українські депутати вирішують ввести законопроект, який, як передбачалося, повинен був поліпшити моральні та етичні сутності українців. Зареєстровано він був під №5223 і називався «Внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України». Законопроект пропонував особам, що займаються "древньої професією", нести покарання у вигляді певних обмежень, позбавлень волі, виконання громадських робіт або штрафів. Це відноситься і до тих, хто ще не досяг повнолітнього віку. Крім усього іншого, проект пропонував нести таку ж відповідальність тим, хто створює і містить місця, службовці для розпусти або звідництва. Смію зазначити, що з відомих причин, такий проект не набрав достатньої кількості голосів і так і залишився лише проектом.

 

А чому мовчить кримінальний кодекс ?!

Відносно окремих осіб, Кримінальний кодекс все ж працює. Приміром, нещодавно співробітники правоохоронних органів прикрили притон з повіями в столичному готелі на вул.Ярославів Вал.

Отже, згідно із законодавством України, а саме ст. 303 Кримінального кодексу України, проституція - це надання сексуальних послуг будь-якому бажаючому за гроші, а головне добровільне бажання виконавця. Як і скрізь, кримінальна відповідальність за проституцію настає з шістнадцяти років.

В Україні виділяють такі регулярні послуги сексуального характеру за оплату:

       Природний сексуальна близькість між чоловіком і жінкою;
       Лесбіянство - секс між двома дівчатами;
       Мужолозтво - секс між двома чоловіками.

 

Крім усього іншого, кримінальним кодексом не визнаються такі види проституції, як:

             секс на один раз за гроші;
             добровільна згода чоловіка і жінки на статевий акт за гроші, можливо, постійне "співробітництво";
        надання сексуальних послуг будь-якому бажаючому абсолютно безкоштовно.

 

Право вибору не завжди залежить від можливостей ?!

Цікаво, що і з оплатою послуг жриць любові не все так просто. Залежно від якості або інших ведених сутенерам обставин, існує певна ієрархія продажної любові з якою дівчині або хлопцю, що вирішить зайнятися цим ремесло належить рахуватися.

Як свідчить законодавство України, яке, як і дивно, діє і донині, будь-яка дівчина чи чоловік має право вибирати: як будувати своє життя, які способи заробітку вибирати, якою професією володіти і який рід діяльності вести. Кому, яким чином, з ким і за скільки надавати сексуальні послуги - це особиста справа кожного. Проституцією цю соціальну проблему назвати не можна і на таке явище, на моє глибоке переконання, правоохоронні органи не повинні звертати увагу. Головна задача правоохоронців - викорінити «кришування», боротися зі звідництвом, работоргівлею, а також з тими, хто відкриває, наприклад, масажні кабінети та модельні агентства, щоб отримувати прибуток за рахунок експлуатованих дівчат.

Коли людина бере жінку, змушує її займатися проституцією, іноді б'є її і, при цьому, отримує 99% від отриманих грошей, а вона отримує при цьому тільки 1%, не кажучи вже про відсутність будь-яких благ чи соціальної захищеності, то це повне знущання в законі, яке потрібно викорінити. До слова, як варіант вирішення даної проблеми, можливо, дати просту пораду Верховної Ради та Кабінету Міністрів все ж легалізувати проституцію, як, скажімо це зроблено в Німеччині. Приміром, у Фінляндії можливо навіть здавати житло в обмін на секс послуги. Але, на жаль, ця рада, думаю, вже давали і до мене («Проституція в державності України», автор Костянтин Стогній) але, у зв'язку з величезними доходами від даного виду незаконного бізнесу українських чиновників, було б наївно вважати, що він коли -або знадобиться. Ну, а в діючих умовах, можна тільки сподіватися, що саме з новим скликанням народних депутатів і проведенням люстрації чиновників, суддей та правоохоронних органів зобов'язані будуть боротися, а не покривати тих, хто це організував, і карати тих, хто не хоче платити «данину »сутенеру в законі, як це роблять в сусідньому, яке воює з нами, російській державі.
Дмитрий Зенкин, адвокат, перевод ЮТК

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×