Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %06 %823 %2017 %18:%Дек

Кідалово в інтернет-магазинах - аналіз думок в соцмережах і форумах

Оцените материал
(1 Голосовать)
Передплата - саме банальне і відоме кидалово. Але бувають і більш "хитрі" кидалова - наприклад, вам кур'єр "чесно" привіз товар - ви віддали гроші - а потім на перевірку товар виявиться китайською підробкою під оригінал, або оригінал але в якому будуть виявлені якісь дефекти (неліквід) - а при спробі "дістатися" до "організації" - мовчок за телефонами, посилка на три букви і т.д. - потім починається безглузда ходьба по міліціях, "контора" виявляється ніде не зареєстрованою, може бути заведуть справу, може бути його розкриють, може бути по розкритого справі щось підлягатиме відшкодуванню вам - кінцева ймовірність цього "може бути" близька до нуля.

Тому имхо - потрібно СПОЧАТКУ вибрати саму торгує організацію, щоб була нормальною - з фізичним магазином, не «одноденку" - а тільки ПОТІМ - і ЯКЩО в їх інтернет-магазині ціни нижче (не забувайте ще про вартість доставки) - брати через інтернет-магазин - однак при цьому все одно у багатьох випадках необхідно спочатку їхати в сам фізичний магазин "мацати товар" (напри
клад монітор - раптом там вибиті пікселі? а купите з вибитими, назад не повернете навіть якщо організація "хороша", там просто "замкнуть" і вам залишиться тільки безглузде "хо дення по муках ").

Здійснюйте свої покупки, тільки в перевірених інтернет - магазинах!

Ще раз, не потрібно, будь ласка, узагальнювати - все інтернет-магазини, і "заходи", ними прикидаються, воєдино.


Те що "кожна нормальна магазин дорожить своєю репутацією, і не буде даремно ризикувати" - це ваші особисті теорії - в одному інет-магазині "проявлять благородство" і прийме назад товар - а в якомусь іншому, відмовляться брати товар назад - і нічим вони не ризикують, а в плані "репутації" один або кілька "скривджених" покупців погоди не зроблять (он у Евросети погана репутація - але що, скажете там низькі продажі?).


"Всі закони щодо захисту прав споживачів" працюють там, де їх хочуть виконувати (а це далеко не скрізь) - де не хочуть, там вони не працюють, і нічого ви з цим не зробите (максимум зм
ожете відновити свої права щодо спірного інциденту в результаті довгих розглядів і судів якщо вам не лінь буде витратити на це свій час, і то це не на 100%).

Є "дуже хороші" інет-магазини (де права споживача шанують на 100%) - є просто "звичайні" (де товар продадуть, але назад брати відмовляться) - а є відверті кидалова (де людина відішле гроші а у відповідь тиша, або ж привезуть товар який після 1го дня використання виявиться дефективних неремонтоздатність списаним, або китайським "клоном" того що хотіли).

Ось народ і думає, що "дешево це через те що економлять на приміщенні", ломиться і наривається на кидалова. І вибрати "дуже хороший" або навіть "звичайний" інет-магазин не так просто, як здається на перший погляд - особливо в регіонах. А ви тут розписуєте все "райдужними фарбами", сенс будувати "умоглядні теорії" як "повинно бути"? Треба розуміти практичну сторону питання і які бувають "підводні камені" (а їх на ділі багато), а не малювати "ідеальний світ яким мені хотілося б його бачити".

Поради від Ігоря КІЗІМА, магістра права, практикуючого юриста

Я раджу

1) перевірити сам домен інтернет-магазину. На початку домену має бути https, а якщо це домен ua, то маєте ще додаткову гарантію. Справа в тім що цей домент можна отримати лише в разі підтвердження торгової марки магазину, товару або послуги;

2) щоби обовязково в гарантійний талон було вписано серійний номер вашого товару ;

3) щоби дата оформлення покупки відповідала реальній даті його придбання

4) ретельно огляньте комплектацію товару та зовнішній вигляд. Щоби не було потертостей, сколів. Щоби були всі цілі пломби виробника

5) щодо оскаржень у випадку конфлікту - не підходьте стандартно до вирішення ситуації на свою користь. Звернення в суди, захист прав споживачів - все це довго. Його потрібно робити однак разом з іншими заходами впливу. Подумайте чого боїться проацець більш за все. Суду, який триватиме рік-два він теж боїться не дуже (хоча якщо правильно побудувати стратегію, то й ого боятиметься). Для прикладу, якщо це стаціонарний магазин, то продавець більш боятиметься вас, який у торговий день стоятиме з табличкою "ТУТ ПРОДАЮТЬ БРАК", ніж судового позову, дял якого в них є юрист на ставці, що затягає вас формальностями і переносами справи.


У випадку потреби юридичної консультації - звертайтеся до магістра права, юриста ІГОРЯ КІЗІМА
Другие материалы в этой категории:« Люди, ви - СКОТИ Чей Крым же все-таки »

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×