Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %04 %956 %2015 %21:%Сен

Право громадян України призупиняти виконання обов’язків перед державою

Оцените материал
(17 голосов)

Суспільний договір, громадська організація

Вих. № 03/09/15/5 від 03.09.2015 р.

 

 

Президенту України

Порошенко Петро Олексійович

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

 

Заява

Поглядаючи на фактичний стан речей та порівнюючи його з декларованими в Конституції положеннями неодмінно приходиш до висновку, що держава невідворотно забезпечує лише примус в разі невиконання обов’язків громадянина перед державою. В той же час, права громадянина не знаходять такої ж невідворотної реалізації.

В нас хороша Конституція і закони, які схвалені міжнародними інституціями. Однак, існує дисбаланс між ступенем реалізації прав та ступенем реалізації обов’язків  громадян. Для прикладу, обов’язок громадянина сплачувати податки забезпечується державою на 99%. В той же самий час, ступінь реалізації конституційного права громадянина на безкоштовну медицину, безкоштовне навчання, достатній життєвий рівень не перевищує 10%.

Те, що ми зараз називаємо державою, по суті своїй, є чиновницьким, бюрократичним, корупційним інструментом для порушення прав людини і громадянина. Реалізації прав і свобод громадян, встановлених Конституцією приділяється не така значна увага, як мала би бути.

А нормальні правові закони, якщо вони з’являються, потім вихолощуються завдяки тлумаченням на розсуд органів влади та виданням підзаконних нормативних актів (інструкцій наказів, розпоряджень), якими прогресивні європейські норми права українських законів зводяться нанівець.

...детальніше про нас
Ми вконтакті https://vk.com/club28634838
Наша группа в Фейсбуке https://www.facebook.com/groups/1628825767348263/
Ми в твітері https://twitter.com/urtechnologis
тел. (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Для пожертв ПАТ "Приватбанк" счет 5168 7420 6520 8112
Про нас http://ut.kiev.ua/sd/deyatelnost/item/1582-agentyi-fsb-podali-na-prezidenta-poroshenka-v-sud.html ....

Тому необхідно прийняти закон, яким запровадити, для прикладу, такі положення (норми права), які б дозволяли громадянину України укладати публічно-громадянський договір з державою Україна та прописувати в ньому взаємні права та обов’язки, а також взаємну відповідальність за їх невиконання. Тому що на практиці, такий контрагент як держава Україна часто-густо не виконавши своїх обов’язків перед громадянином, вимагає поміж тим, у громадянина щоби громадянин виконав свої зобов’язання перед державою. Це не справедливо і не має отримувати осуд в правовій, соціальній, демократичній державі у вигляді права громадянина на призупинення виконання обов’язків контрагентів у вказаних випадках.

За аналогією з цивільно-правовим інститутом притримання як одного зі способів забезпечення виконання зобов’язань. Зобов’язання було однією з найважливіших цивілістичних категорій, що виникли і отримали розвиток у римському праві, а згодом були запозичені правовими системами більшості розвинених країн. Спираючись на римське право, в країнах романо-германської сім’ї було створене зобов’язальне право, яке вважається центральним розділом цивільного права, головним об’єктом юридичної науки.

 Притримання було одним із способів захисту цивільних прав. Здійснення його відбувалося в силу закону, без укладення договору. Сторона, в якої забрали річ, могла відхилити притримання шляхом надання будь-якого забезпечення. Надати забезпечення можна було тільки особисто, заборонялося надавати забезпечення через поручителя.

Суть притримання, відповідно до ст. 594 ЦК України, полягає в такому: кредитор, який правомірно володіє річчю, належній передачі боржнику або особі, вказаній боржником, у разі невиконання їм у строк зобов’язання із оплати цієї речі або відшкодування кредитору пов’язаних із нею витрат і інших збитків має право утримати її у себе до виконання боржником зобов’язання.

Президент України, згідно ст. 102 Конституції України, є гарантом додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Згідно ст. 93 Конституції України право законодавчої ініціативи належить, зокрема, Президенту України. Вказаний законопроект буде сприяти дотриманню прав і свобод громадян в Україні.

Президент України, згідно ст. 102 Конституції України, є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Президент України є гарантом прав і свобод людини і громадянина. Це означає, що він зобов’язаний створювати умови, які забезпечували б чітке і своєчасне реагування відповідних органів держави на будь-які факти порушення конституційних приписів. Нарешті, Президент як гарант прав і свобод людини і громадянина, повинен також сприяти створенню відповідних механізмів контролю на забезпечення реалізації цих прав і свобод, а обстоюючи їх - створювати умови нетерпимого ставлення до будь-яких випадків порушення таких прав і свобод.

А відтак ми вважаємо, що саме Ви, пане Президент, маєте вчинити всіх можливих дій, передбачених Конституцією України  щоби встановити право громадян України призупиняти виконання обов’язків перед державою, якщо держава не виконує власних зобов’язань по відношенню до таких громадян. Це також неабияк буде стимулювати державу до виконання Конституції України та законодавства України.

 

Враховуючи вказане та керуючись Конституцією України, ЗУ «Про звернення громадян»

ВИМАГАЄМО:

 

-        питання, викладене у заяві, розглянути на особистому прийомі Президентом за участі представників нашої організації, оскільки Адміністрація Президента здатна лише на відписку і вирішення по суті питання не буде, а суди стали занадто дорогим задоволенням для нас.

 

До часу вирішення викладеного питання Президентом України по суті, учасники нашої організації-громадяни України залишають за собою право призупиняти виконання обов’язків перед державою, якщо держава не виконує власних зобов’язань по відношенню до таких громадян

 

 

Президент

ГО «Суспільний договір»                                                     Кізіма Ігор Віталійович

 

 

Последнее изменение %PM, %13 %785 %2015 %17:%Сен

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×