Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %30 %967 %2016 %22:%Окт

Про визнання права власності на квартиру в ЖБК в порядку спадкування

Оцените материал
(4 голосов)
Дана справа про те, як я для свого клієнта визнав його право власності на квартиру в житлово-будівельному кооперативі, оформити яке не встигла за життя його матір.
З огляду на проблему, що виникла, мушу всім вам порадити бути уважнішими до правовстановлюючих документів на своє майно та майно своїх рідних. Наше життя швидкоплинне, а тому потрібно завжди передбачати такі раптові і нерадісні випадки як смерть.

Якщо у вас є юридичні проблеми - звертайтеся до магістра права, юриста
Ігоря КІЗІМА
Тел.: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30
............................................................................................................................................................................
  
  
  

                                              Позовна заява

про визнання права власності в порядку спадкування за законом

 

Моя матір Тичина Валентина Іванівна (дівоче прізвище Кириленко) померла 21.02.2016 року. За своє життя вона була членом ЖБК  «Монтер-4» (відповідача по справі) та викупила у ЖБК квартиру.

За моїм звернення до нотаріуса з питання прийняття та оформлення спадщини, я отримала постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії у зв’язку з тим, що право власності на квартиру №  ...по вул. ..., 49а у м. Київ не було оформлено матір’ю належним чином за життя.

Оскільки я з мамою про ці справи не говорила, то зі всіх обставин справи, я знаю лише те, що кажуть сусіди та маю документи, що залишилися по смерті матері.

Так, начальник ЖБК «Монтер-4» говорить, що моїй матері ордер не видавався, тоді як наш сусід повідомив мене, що ордери видано всім нам на підставі рішення виконкому Київради народних депутатів від 29.12.1983 року за № 2057.

Також, я знайшла у документах матері копію ордера № 040003 серія Ж від 03.02.1984 року про те, що моїй матері на підставі рішення виконкому Київради народних депутатів від 29.12.1983 року за № 2057 надано право зайняти одну кімнату за адресою 02222, м. Київ, вул. .., 49а кв. ... Тобто, спірну квартиру.

Також я знайшла довідку, згідно якої моя мати Тичина (Кириленко) Валентина Іванівна, затверджена членом ЖБК «Монтер-4» і їй дозволено внести гроші за однокімнатну квартиру в сумі дві тисячі рублів. На підтвердження цього додаю також копії квитанцій про сплату 2 тисяч рублів, про сплату вступного внеску у розмірі – 50 рублів.

Відповідно до раніше діючого ЗУ «Про власність» право власності члена житлового кооперативу на квартиру виникало з моменту виплати паю і не вимагало реєстрації. Отже, у моєї матері право власності на спірну квартиру виникло ще у 1983 році.

Згідно загальної процедури в подібних випадках, я мала би звернутися до голови правління кооперативу для отримання таких документів (оскільки їх немає на руках):

1. Ордери або витяг з рішення райдержадміністрації про вселення в житлове приміщення (оригінал та ксерокопія). 2. Довідки житлово-будівельного кооперативу про членство в кооперативі і повне внесення цим членом кооперативу пайового внеску (в довідці повинні бути зазначені дата, коли власник був прийнятий в члени кооперативу, дата, коли був виплачений пай, стояти підпис голови кооперативу та печатка).

Однак, як вказано вище, керівництво ЖБК «Монтер-4» заперечує не лише виплати свого паю моєю матір’ю, а й сам факт видачі їй ордера. Однак, враховуючи документи знайденні у квартирі по смерті матері, я бачу інакше. А саме, що матір виплатила все належним чином на підставі ордеру про вселення її до спірної квартири.

На своє звернення я отримала відповідь з Державного архіву м. Києва. Згідно неї до Державного архіву м.Києва ордери на право користування житловою площею та корінці ордерів на зберігання не надходять. Однак, в мене є копія такого ордеру.

Ціна позову визначена згідно довідки Київського міського БТІ від 25.08.2016 року.

 

Враховуючи вказане та керуючись ЦПК України

 

ПРОШУ:

 

- визнати право власності на квартиру  ...по вул. ..., 49а у м. Київ за Тичиною Іриною Миколаївною;

- судовий збір стягнути з відповідача на користь позивача.

 

Додатки:

- копія довіреності Кізіма І.В.;

- копія ордера;

- копія довідки та квитанцій про сплату паю – 1 арк.;

- копія постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії;

- копія довідки щодо інвентаризаційної вартості спірної квартири;

- копія відповіді з державного архіву;

- квитанція про сплату судового збору у розмірі 871 грн. 85 коп.

 

 

 30.10.2016 року                                                Кізіма Ігор Віталійович

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×