Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %01 %319 %2015 %06:%Март

Відмовитися від мобілізації. Коли законно? Коли справедливо?

Оцените материал
(4 голосов)

Якщо громадянин нічого з соціальних стандартів і гарантій, передбачених Конституцією України у держави не отримав, він може відмовитися від мобілізації – експерт

Ігор Кізіма, президент ГО «Суспільний договір», стверджує, що якщо дотримуватися соціальної справедливості, то між правами держави і громадянина, а також між їхніми взаємними обов’язками має бути баланс. Баланс полягає у тому, що права громадянина кореспондуються з обов’язком держави і навпаки. 


Іншими словами, якщо ми дивимося на обов’язок громадянина захищати і боронити державу і вимагаємо виконання цього обов’язку, а в той час держава не виконала ніяких (або основних) своїх обов’язків перед громадянином. То чи можна вважати справедливим відправляти такого громадянина на війну на захист цієї держави. З рештою, це шкодитиме і самій державі, оскільки такий громадянин на війні завдасть більше лиха, ніж користі державі.



ГО «Суспільний договір» педалює цю тему саме тому, щоби як український народ, так і наші керманичі зрозуміли, що настав час виконувати Конституцію України і дотримуватися її положень. А для цього потрібно реалізувати механізм, передбаченого нею конституційного ладу та соціальних стандартів.

Юрій Бондар. Спеціально для газети «Зона Закону»


Последнее изменение %AM, %01 %328 %2015 %06:%Март

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×