Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%PM, %19 %656 %2021 %14:%Нояб

Верховна Рада України прийняла Закон України Про медіацію

Оцените материал
(1 Голосовать)
Закон України «Про медіацію» (законопроект №3504 від 19.05.2020 року) , розробка та опрацювання якого у парламенті тривали значний період часу. Закон є важливим для позасудового вирішення спорів.
Медіація визначається як позасудова добровільна, конфіденційна, структурована процедура, під час якої сторони за допомогою медіатора (медіаторів) намагаються запобігти виникненню або врегулювати конфлікт (спір) шляхом переговорів. Отже законодавчим актом передбачено діяльність медіаторів, визначено процедуру медіації, учасників медіації, укладення та реалізацію договорів про медіацію. Передбачається, що медіація може бути проведена до звернення до суду, третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або під час досудового розслідування, судового, третейського, арбітражного провадження, або під час виконання рішення суду, третейського суду чи міжнародного комерційного арбітражу. Важливо, що проведення медіації не впливає на перебіг позовної давності для звернення до суду, а також, що медіація не проводиться у конфліктах (спорах), які впливають чи можуть вплинути на права і законні інтереси третіх осіб.

Прийнятий Закон України «Про медіацію» визначає статус медіатора, передбачає можливість об’єднання медіаторів, забезпечує конфіденційність здійснення заходів медіації тощо.

Загалом законодавчий акт, попри окремі недоліки, які достатньою мірою опрацьовані до другого читання, але все ж містяться насамперед у нормах процедурного характеру, необхідно вітати. Зауважимо, що закон вносить зміни до значної кількості законодавчих актів, які стосуються можливостей та процедури медіації.

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×