Методи юридичної роботи та правового захисту PDF Печать E-mail
Автор: Angelina   
14.01.2012 10:16

Методи роботи юриста на прикладі, який описано у посібнику Ігоря Кізіми „Юридичні технологіїта нестандартне використання процесуальних інститутів” К.: 2010 .


До автора звернувся автомобіліст, на якого було накладено адміністративне стягнення, в наслідок порушення п. 30.2 Правил дорожнього руху, яким встановлюється, зокрема, обов’язок утримання номерних знаків автомобіля у чистоті. Випадок стався в сільській місцевості, де інспектором ДАІ було складено протокол про адміністративне правопорушення.


Для реалізації останньої на ім’я начальника відділу ДАІ, окрім скарги на постанову по справі про адміністративне правопорушення, було направлено окремим документом, відповідно до ст.ст. 32, 33 Закону України «Про інформацію», інформаційний запит, з вимогою надати відомості щодо технічного стану автомобільних доріг у місці та на час складення протоколу (с. Стрижавка, Ставищенського району Київської області 22.02.2009 року).


Конкретизуючи запит, була затребуванна інформація щодо стану дорожнього покриття, його характеристики, часу і місця проведення планових ремонтів та оцінки, відповідно до вимог Технічних правил ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування України П-Г.1-218-113-97.


У інформаційному запиті було вказано, що зазначена інформація знадобиться в разі звернення до суду щодо скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення.


Також, захищаючи права автомобіліста, було надіслано інформаційний запит до Департаменту державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України, де попереджаючи випадок неналежного розгляду скарги та інформаційного запиту до відділу ДАІ, вимагалося надання відомостей щодо права працівників ДАІ накладати адміністративні стягнення за забруднені номери в разі, якщо останнє трапилося на автомобільній дорозі, яка не відповідає технічним правилам утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування.


 Розробка юридичної технології - 1500-5000 грн.,  в залежності від складності питання та обсягу роботи

Юридична технологія дає позитивний результат оскільки захист є системним та комплексним.

Обновлено 14.01.2012 10:18
 
Яндекс.Метрика